|

Pentagon'dan Rakka açıklaması: Yardım gönderdik

Pentagon ABD'nin Rakka'ya birlik indirdiği iddialarına cevap verdi. Pentagon, PYD'ye destek verdiği iddialarını doğruladı.

Yeni Şafak
17:15 - 22/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 19:31 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
ABD Savunma Bakanı James Mattis
ABD Savunma Bakanı James Mattis

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ABD'nin Fırat Nehri üzerinde kurulu olan Tabka Barajı ve çevresini DEAŞ'tan almak üzere terör örgütü PYD/PKK öncülüğündeki güçlere hava indirme desteği verdiğini açıkladı.



Pentagon sözcülerinden Binbaşı Adrina Rankine Galloway, terör örgütü PKK öncülüğündeki gruba Rakka'yı çevreleme operasyonu konusunda Rakka yakınlarında Fırat Nehri üzerine kurulu olan Tabka Barajı köprüsünü ve çevresini DEAŞ'tan almak üzere harekete geçtiğini söyledi.



ABD'nin de harekata özel kuvvetler ve helikopterle hava indirme desteği verdiğini ifade eden Binbaşı Galloway, “Rakka'nın kurtarılmasında Tabka Barajının alınması ve üzerindeki köprünün kapatılması önemli olacaktır. DEAŞ Tabka Barajını 2014'te aldığından beri bir merkez, eğitim kampı ve yüksek profilli tutsakları tuttuğu bir hapishane olarak kullanıyordu.” şeklinde konuştu.



Konuyla ilgili operasyonel detayları paylaşmaktan kaçınan Galloway, ABD özel kuvvetlerinin orada yapılacak herhangi bir baskına katılıp katılmayacağına yönelik soruya ise cevap vermedi.










#Pentagon
#ABD
7 yıl önce