|

PKK, Barzani gibi kaybedecek

ABD desteğiyle ilerleyen PKK’nın harabeye çevirdiği Rakka’dan 450 bin sivil göçe zorlandı. Bölgedeki durumu Yeni Şafak’a değerlendiren Deyrizor eski askeri meclis başkanı Albay Muhammed Feyyaz, “DEAŞ dosyası kapanınca en az 200 bin kişi, PKK/PYD ile hesap görmek için sahaya inecek. PKK, Barzani gibi eski pozisyonuna dönmek zorunda kalacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/10/2017 Salı
Güncelleme: 09:29 - 24/10/2017 Salı
Yeni Şafak
Deyrizor eski Askeri Meclis Başkanı Albay Muhammed Feyyaz
Deyrizor eski Askeri Meclis Başkanı Albay Muhammed Feyyaz

PKK’nın ABD desteğiyle başlattığı işgal zincirinin son halkası Rakka tamamen terör örgütünün kontrolüne girdi. Teröristler şehir genelinde yağma başlattı. Harabaye dönen Rakka’dan 5 ayda 450 bin sivil göçe mecbur edildi. Deyrizor eski Askeri Meclis Başkanı Albay Muhammed Feyyaz bölgede yaşanan gelişmeleri Yeni Şafak’a değerlendirdi.

PETROL SAHALARI PKK’YA GEÇTİ

Feyyaz, Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde DEAŞ ve ABD arasında yoğun istihbarat alışverişi olduğuna dikkat çekti. Feyyaz, “General Valeriy Asapov’un da aralarında olduğu 13 Rus subayının ABD’nin verdiği koordinatlar doğrultusunda DEAŞ tarafından Deyrizor’da öldürüldüğünü, Rus ve Esed’in ilerlemesini durduran ABD’nin 5 önemli petrol sahasını PKK’nın almasını sağladığını” kaydetti. Feyyaz, Cefra, El Omar ve Koniko kuyularının PKK’ya geçmesi ile terör örgütünün ülkenin en zengin iki petrol kuyusuna yerleştiğini söyledi.

PAYLARI İÇİN UĞRAŞIYORLAR

Deyrizor’da 400 aktif petrol kuyusu olduğu bilgisini veren Feyyaz, “Bu oran ülke genelinin yüzde 45’ine tekabül ediyor” dedi. Feyyaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Deyrizor petrol denizinin ortasında bir kent. ABD ve Rusya masa başında anlaştı ancak sahada iki taraf da desteklediği güçler üzerinden paylarını artırmaya çalışıyorlar. Rakka ve Deyrizor bu hesaplaşmaya kurban edilerek enkaza çevrildi. Şimdi de attıkları bombaların bedelini yine bizim olan petrol ve gaz stoklarına el koyarak tazmin etmek istiyorlar.”

BÜYÜK SAVAŞ KAPIDA

“DEAŞ sözde bize destek amaçlı girmişti. Sonra namlulularını bize çevirdi ve beldelerimizi işgal etti. Silahlı gruplar ve halk düzeyinde çok büyük bir trajedi yaşadık. PKK-PYD şimdi bu durumu fırsata çevirerek bölgeyi işgalci güçlerle birlikte yeniden tanzim etmeye çalışıyor. Deyrizor ve Rakka ile birlikte Haseke, Halep bölgelerinde gerçekleşen işgaller çok büyük bir öfke biriktirdi.”

BARZANİ GİBİ KAYBEDECEK

“DEAŞ’ın tam olarak bitmesi ile birlikte Suriye’de yeni bir çatışma dalgası başlayacak. ABD destekli PKK-PYD ile Araplar arasında kan davası var. DEAŞ dosyasının tam olarak kapanması ile birlikte en az 200 bin kişi PKK ile hesap görmek için sahaya inecek. ABD ve PKK, Arapların gururunu fazlası ile incitti. Aşiretler DEAŞ sürecinin bitmesi ile silahlarını PKK’ya doğrultmak için tüm güçlerini seferber etmeye hazırlanıyor. Çok büyük savaşlar olacak ve PKK-PYD, Barzani örneğinde olduğu gibi eski pozisyonuna dönmek zorunda kalacak.” 

#Suriye
#PKK
#Terör
#Barzani
6 yıl önce