|

"PKK Türkmenlere saldırıyor"

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası gazetecilerDerneği (TKÜUGD) Başkanı Güngör Yavuzaslan,Irak’ın Tuzhurmatu ilçesinde PKK’lı teröristlerin de katılımıyla Türkmenlere saldırılar yapıldığını iddia etti.

Yeni Şafak
14:48 - 27/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 16:24 - 27/04/2016 Çarşamba
IHA
Irak’ın Tuzhurmatu ilçesinde PKK’lı teröristlerin de katılımıyla Türkmenlere saldırı yapıldığı iddia edildi.
Irak’ın Tuzhurmatu ilçesinde PKK’lı teröristlerin de katılımıyla Türkmenlere saldırı yapıldığı iddia edildi.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Başkanı Güngör Yavuzaslan, Irak'ın Tuzhurmatu ilçesinde PKK'lı teröristlerin de katılımıyla Türkmenlere saldırılar yapıldığını iddia etti.



Irak'ın Tuzhurmatu ilçesinde iki gün önce başlayan olayların devam ettiği bildirildi. Bölgede bulunan Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Başkanı Güngör Yavuzaslan, ilçede PKK'lı teröristlerin de katılımıyla Türkmenlere saldırılar yapıldığını öne sürdü.



Yavuzaslan, "İlçede bulunan Halk Gönüllüleri Güçleri ile Peşmerge arasında yaşanan çatışmada çok sayıda insan yaşamını yitirdi. İlçeden gelen ilk fotoğraflarda PKK militanlarının Peşmerge desteğiyle sivil Türkmenlere ve evlerine saldırdığı yerel kaynaklarca bildirildi.



İlçede yaralılara müdahale eden sağlık ekibi ve ambulanslara Peşmerge ve PKK militanları tarafından saldırı gerçekleştirildi. Tuzhurmatu'da bulunan Türkmen Halk Gönüllü Güçleri Haşdi Şaibi Türkmeni özellikle Türkmen mahallelerine yapılan saldırılara sert cevap verdi. Bölgeden alınan bilgilere göre çatışmalarda zaman zaman ağır silahlar kullanılıyor" dedi.







#Irak
#Türkmenler
#Pkk
8 yıl önce