|

PKK'dan New York Times'a itiraf: Hendek kazmak hataydı

ABD'den Türkiye'ye gelip teröristlerin arasına karışan ABD'li muhabir, terör örgütüne dair izlenimlerini yazdı. New York Times muhabiri, bazı PKK’lıların yapılanların yanlış olduğunu itiraf ettiğini ifade etti. Yazıda, Kürt vatandaşların çoğunun PKK'nın hendek kurup devlete karşı isyan stratejisinin delilik olduğunu düşündükleri belirtildi.

Yeni Şafak
09:37 - 26/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:11 - 26/05/2016 Perşembe
Diğer
Worth, Mart ayı sonunda Nusaybin'deki bir kontağından gelen mesaj sonucunda, 27 yaşındaki Ömer Aydın'ın öldüğü haberini aldığını belirtti.
Worth, Mart ayı sonunda Nusaybin'deki bir kontağından gelen mesaj sonucunda, 27 yaşındaki Ömer Aydın'ın öldüğü haberini aldığını belirtti.

ABD'li New York Times gazetesi, hafta sonu eki için 'Hendeklerin arkasında' başlığıyla bir dosya haberi kapak yaptı. İnternet sitesinde önceden yayınlanan 19 sayfalık haberde gazetenin muhabiri Robert F. Worth'un Güneydoğu'daki izlenimleri yer aldı.



Haberdeki detaylar ise şöyle;



9 aylık çatışmaların ardından özellikle orta sınıf Kürt vatandaşların çoğu PKK'nın hendek kurup devlete karşı isyan stratejisinin delilik olduğunu düşündüğü belirtildi.



Halk PKK'yı sorumlu tutuyor


Diyarbakır'ın Sur bölgesi şehrin ekonomik kalbi ve alışveriş merkeziydi. Çatışmalar sonrası binlerce kişi işsiz kaldı, kent viraneye döndü. Barış sürecinde yeni oteller inşa eden yatırımcılar kaçtı. PKK'nın kalesi olduğu iddia edilen Cizre'de bile halk olan bitenden PKK'lıları sorumlu tutuyor.



"Sonuç alamayacaksınız"


Hendeklerin arkasında geçirdiğim sürede PKK içinden sessiz de olsa çatlak seslere şahit oldum. Bunlardan biri 24 yaşındaki bir kadın keskin nişancıydı: “Kobani'de savaşırken sonuç alacağımızı biliyorduk. Burada bir sonuç alamazsınız. Ben sonuç getirmeyen bir şey için ölmek istemem. İnsanlar soruyor: Bu hendekleri kazmak doğru muydu?"



Cizre'deki esnaflardan biri yıkılan evini göstererek, "Gençler hendek kazmaya başlayınca onları ikaz ettik yapmayın dedik, bize sizi koruyacağız dediler işte sonuçlar ortada" diye konuştu.



Bölgedeyken Ömer Aydın isimli bir üst düzey PKK'lı bana hayat hikayesini anlattı. Konuşma tarzı bana burada sıradan insanların hayatlarını riske attıklarının farkında olduğunu gösterir gibiydi. ABD'ye döndükten sonra Ömer Aydın'ın öldüğünü öğrendim.


#PKK
#Diyarbakır
#Sur
8 yıl önce