|

Polis sandığa el koydu

İspanya hükümeti 1 Ekim’de bağımsızlık için sandığa gitme kararı alan Katalanlara karşı önlemlerini sertleştiriyor. Silahlı İspanyol polisi, cuma günü yaptığı baskınla 100 binden fazla oy pusulasına ve sandığa el koydu.

Yeni Şafak
04:00 - 18/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:36 - 18/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Polis sandığa el koydu
​Polis sandığa el koydu

İspanya’da merkezi hükümetin, Katalonya’nın bağımsızlığı için 1 Ekim’de referandum yapılması yönünde alınan kararı engelleme politikası sertleşerek sürüyor. Silahlı İspanyol polisi, Cuma günü yaptığı baskınla 100 binden fazla oy pusulasına, sandıklara ve seçimde kullanılacak diğer eşyalara el koydu. Valls kenti valisi Albert Batet, “Belediye başkanlarını, basını, matbaaları yargılıyorlar. Demokrasinin sınırlarını zorluyorlar” ifadelerini kullandı.

Katalonya’daki en üst mahkeme, Cuma günü yedi gazeteye, referandum kampanya duyurularını yayınlamamaları konusunda uyarı göndermişti. Katalonya Özerk Yönetim Başkanı Carles Puigdemont, 6 bin sandığın hazır bir halde, gizli bir noktada tutulduğunu kaydetti. Merkezi hükümet bölgesel yönetimlerin harcamalarına referandumu engellemek için kısıtlama getirmişti.

#İspanya
#Katalonya
7 yıl önce