|

Polonya'dan sığınmacı duyarsızlığı

Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Konrad Szymanski, Avrupa Birliği'nin sığınmacı politikasını eleştirerek, Polonya'nın sığınmacı kabul etmeyeceğini söyledi.

Yeni Şafak
20:17 - 29/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:21 - 29/08/2016 Pazartesi
AA

TVP Info televizyonuna konuşan Szymanski, Avrupa'nın mevut sığınmacı politikasının hatalı olduğunu savundu.



"Bizim tutumumuz çok açık. Polonya sığınmacı kabul edemez." ifadelerini kullanan Szymanski, "Biz ulusal kimliklerimizi ve siyasetimizi korumak istiyoruz." dedi.



  1. AB'nin sığınmacı kabul etmek yerine dış sınırlarının sıkı şekilde korunmasını teklif eden Szymanski, "AB'nin yerleşim politikası, etkisiz ve mantıksız. Sığınmacılara yardım etmek istiyorsak Ortadoğu'daki ülkelerle ve özellikle Türkiye'yle işbirliği içinde olmamız gerekir. Sığınmacıları kabul etmekle sorun çözülemez." diye konuştu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sığınmacı politikasında başarısız olduğunu da savunan Szymanski, Merkel'in çok ileri gittiğinin farkına vardığını ancak bunu kabul etmeye henüz hazır olmadığını iddia etti.



AB Komisyonu'nun sığınmacıları kabul etmeyen AB ülkelerine para cezası önerisini de eleştiren Szymanski, "Bu durum, AB içinde siyasi çatışmaya ve daha büyük bir krize neden olabilir." görüşünü dile getirdi.



#AB
#Konrad Szymanski
#Polonya
#Sığınacı
8 yıl önce