|

Putin ve Trump'tan ortak Suriye açıklaması

Putin ve Trump, Vietnam'ın Danang kentinde Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesinde bir araya geldi. İkilinin Suriye'de tehlikeli olayların engellenmesi ve ortak iletişim kanalları kurulması için anlaşmaya vardıkları açıklandı.

Yeni Şafak
09:34 - 11/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:27 - 11/11/2017 Cumartesi
Diğer
Zirveye katılan liderler fotoğraf çekildikten sonra Vietnam Cumhurbaşkanı Chiang Dai Kuang adına verilen akşam yemeğine katılmıştı.
Zirveye katılan liderler fotoğraf çekildikten sonra Vietnam Cumhurbaşkanı Chiang Dai Kuang adına verilen akşam yemeğine katılmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump, Vietnam'ın Danang kentinde düzenlenen APEC zirvesinde bir araya geldi.


Açıklamada, 'tüm Suriyeli taraflara' Cenevre'deki siyasi sürece aktif olarak katılma çağrısı yer alıyor.

Sputnik'te yer alan habere göre, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ortak açıklamanın özel olarak Dananga'daki görüşme için iki ülke uzmanları tarafından hazırlandığını belirterek metnin nihai biçiminin bu sabah Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson tarafından onaylandığını aktardı.

Suriye'deki Askeri kanallar sürdürülecek

İki ülke liderinin ortak açıklamasında, Suriye'de Rusya ve ABD ordularının güvenliğini sağlamak ve DAEŞ'e karşı mücadele yürüten partner güçlerin katılımıyla meydana gelebilecek tehlikeli olayları önlemek için mevcut askeri kanalları sürdürme kararı alındığı ifade edildi.

Putin ve Trump, 'Rusya ve ABD'nin iki ülke orduları arasındaki tehlikeli olayları daha etkili biçimde önleme yönündeki ortak çabalar bağlamında' duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Ortak çabaların, son aylarda DAEŞ'in büyük kayıplar vermesine yol açtığı kaydedildi.

APEC Zirvesinin ikinci gününde görüştüler

Putin ve Trump, Vietnam'da düzenlenen Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi'nin ikinci gününde sohbet etme fırsatını buldu.

İki ülke liderinin, ortak fotoğraf çekimine giderken aktif sohbet ettiği dikkatleri çekti. Bu sırada yanlarında Çin Devlet Başkanı Şi Jinging de yürüyordu.



#APEC
#Suriye
6 yıl önce