|

PYD Sözcüsü Silo, Türkiye'ye teslim oldu!

Terör örgütü PKK/PYD'nin sözde Sözcüsü Talal Silo, örgütten kaçarak Türkiye'ye teslim oldu. Fırat Kalkanı bölgesine gelen Silo'nun örgütten neden ayrıldığı henüz bilinmiyor.

Yeni Şafak ve
12:38 - 15/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 13:48 - 15/11/2017 Çarşamba
PYD/PKK sözcüsü Talal Silo
PYD/PKK sözcüsü Talal Silo

Terör örgütü PKK/PYD'nin en kritik isimlerinden olan ve örgütün sözde sözcülüğünü üstlenen Talal Silo, PKK'dan kaçarak Türkiye'ye teslim oldu. Silo, 2015 yılında PYD'ye katılmıştı.


Anadolu Ajansı'nın yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, SDG'nin (PKK/PYD) sözcülerinden Silo, dün akşam saatlerinde örgütten ayrıldı.

  • Silo'nun terör örgütünden neden ayrıldığı henüz bilinmiyor.


Fırat Kalkanı bölgesine geldi

Silo'nun dün akşam saatlerinde örgütten kaçtığı ortaya çıkmıştı. Gelişmeler kapsamında Fırat Kalkanı Harekatı dahilindeki bölgede hareketlilik yaşandığı bilgisi geldi. Silo'nun Türkiye'ye sığındığı öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Özgür Suriye Ordusu ile birlikte 24 Ağustos 2016'da başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı, 29 Mart'ta sona erdi. Türkiye, terör unsurlarını püskürttüğü bölgede geniş çaplı güvenli alanlar tesis etti.

Rakka'da yaralanmıştı

Silo'nun adı, geçtiğimiz Temmuz ayında düzenlenen Rakka operasyonları sırasında da gündeme gelmişti. Terör örgütünün sözde sözcüsü, çatışmalar sırasında yaralanmıştı.

'SDG' ismi ortaya atılmıştı

Amerikalı general Raymond Thomas'ın temmuz ayında ifşa ettiği üzere, SDG ismi, PKK/PYD ya da YPG'nin meşru siyasi bir taraf olarak masaya oturtulması amacıyla ortaya atılmıştı. SDG isimli, PKK/PYD'den bağımsız bir örgüt hiçbir zaman var olmadı. Örgütün, 12 Ekim 2015'te bir miktar Arap savaşçıyı paralı asker olarak yanına almasıyla oluşturulan sözde SDG'nin militanlarının ezici üstünlüğü ve yönetimin tamamı halen PKK/PYD'de bulunuyor.

#PYD
#PKK
#Talal Silo
6 yıl önce