|

PYD'den Türkiye'ye küstah tehdit

IŞİD Kobani'yi ele geçirdiğinde Türkiye'den aman dileyen ve Peşmerge'nin sınırlarımızdan geçip destek vermesi ile güçlenen PYD'nin lideri Salih Müslim küstahlığını bir kez daha gösterdi. Kontrolü altlarındaki Kobani'yi IŞİD'e karşı savunamayan Müslim, Türkiye'nin sınırlarını koruma amaçlı yapacağı müdahaleye yanıt vereceklerini açıkladı.

Yeni Şafak
02:00 - 30/06/2015 Salı
Güncelleme: 09:34 - 30/06/2015 Salı
Diğer

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'ye askeri operasyon düzenleyeceği iddiaları Rojava bölgesinde de yakından takip ediliyor. Milliyet'in haberine göre, PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Türkiye'nin NATO kararı olmadan müdahale etmesi durumunda karşılık verecekleri tehdidinde bulundu.



Müslim, ''Ordu Suriye'ye girerse Rojava'ya geçerse PYD olarak nasıl bir tutum sergilersiniz? sorusuna şu yanıtı verdi: Sınır ötesi bir harekat olursa NATO kararı gerektirir Bu nedenle askerin tutumu doğrudur. Türkiye öyle bir girişimde bulunursa bu demektir ki NATO'nun kararıdır. NATO kararı olursa çok şey değişir. İlgili taraflar en büyük devletler bu işe karışır. Bu güne kadar bölgemize, köylerimize rejimden DAEŞ'ten veya herhangi bir güçten gelen saldırılar karşısında durduk. Başka yerden gelirse de buna direniriz.






#salih müslim
#türkiye suriye sınırı
#kobani
#suriye harekatı
9 yıl önce