|

PYD’ye misilleme

Afrin’de iki üst düzey PYD'liyi öldüren Cemil Karmo, Yeni Şafak’a konuştu. Karmo saldırıyı, PYD tarafından öldürülen 59 muhalif savaşçıya misilleme olarak gerçekleştirdiğini söyledi. Öldürülen iki miltanın daha önce uzun yıllar rejimin ordusunda görev yaptıkları öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:17 - 23/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

PYD tarafından kontrol edilen Afrin'e sızarak iki üst düzey PYD komutanını öldüren Cemil Karmo, saldırıyı 59 muhalife misilleme olarak yaptığını söyledi. PYD'nin 59 muhalif savaşçıyı öldürdükten sonra Afrin'e getirdiğini söyleyen Karmo, cenazelerin alay konusu yapıldığını, o gün bu misillemeyi yapmaya karar verdiğini dile getirdi.



IŞİD'TEN BİR FARKI YOK

Tüm dünyanın IŞİD'e odaklandığını ancak Suriyeliler için IŞİD ve PYD'nin aynı anlamı ifade ettiğini kaydeden Cemil Karmo şunları söyledi: “Afrin'de kamyon kasalarında şehitlerimizin cansız bedenleri ile dalga geçtiler. IŞİD'in vahşetini görenler PYD'nin barbarlığına tepki göstermedi. Öldürdüğüm şahıslardan Şirin isimli kadın militan Hama bölgesinde Esed generallerinden Suheyl Hasan ile uzun süre birlikte savaştı. 4 ay önce tekrar Afrin'e döndü. Diğer kişi ise Kürt asıllı bir rejim subayı olan Ziyad Cafer idi. İzledim ve PYD bölgesine birlikte geldiklerinde kollayıp ikisini de etkisiz hale getirdim.”


#PYD
#Afrin
8 yıl önce