|

Rejim karargahını havaya uçurdular

Muhalif birlikler, Halep'in batı kesimindeki Cemiyet ez-Zehra semtinde Esed güçlerinin karargah olarak kullandığı bir binayı havaya uçurdular. Patlamada 30 rejim askerinin yaşamını yitirdiği, muhaliflerin Cemiyet ez-Zehra semtinin girişindeki stratejik öneme sahip 3 noktada kontrolü sağladığı kaydedildi.

Yeni Şafak
10:07 - 4/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:30 - 4/05/2016 Çarşamba
AA
Arşiv
Arşiv

Muhalif birliklerin Halep'in batı kesimindeki Cemiyet ez-Zehra semtinde Esed güçlerinin karargah olarak kullandığı bir binayı patlayıcılarla havaya uçurarak 30 askeri öldürdüğü ve bölgede stratejik öneme sahip üç noktanın kontrolünü sağladığı bildirildi.



Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Halep'in Fethi Operasyonu'na bağlı Nureddin ez-Zenki, Özgür İslami Tugayı (Liva Hürriye el İslamiye), Sukur el-Cebel ve Ceyş el-Mücahidin, Halep'in batısında bulunan Cemiyet ez-Zehra semtinin girişinde Esed güçlerinin karargah olarak kullandığı bir binayı, tünel kazarak yerleştirdikleri patlayıcılarla havaya uçurdu.



Patlamada 30 rejim askerinin yaşamını yitirdiği, muhaliflerin Cemiyet ez-Zehra semtinin girişindeki stratejik öneme sahip 3 noktada kontrolü sağladığı kaydedildi.




Kaynaklar, çatışmalarda muhaliflerin iki tankla üç doçkayı imha ettiğini bir doçkayı ele geçirdiğini aktardı.



Esed güçlerinin Leyramun, Beni Zeyd ve Raşidin semtlerinden muhaliflerin bölgelerine saldırdığına işaret eden kaynaklar, Esed güçlerinin büyük zayiat verdiğini ve püskürtüldüğünü bildirdi.



Cemiyet ez-Zehra semti çevresinde şiddetli çatışmaların yaşandığının altını çizen kaynaklar, rejime ait savaş uçaklarının da bölgedeki muhaliflerin mevzilerini bombaladığını belirtti.



Rusya ve Beşşar Esed rejiminin, 21 Nisan'dan beri Suriye'nin Halep kentinde muhaliflerin kontrolündeki sivil yerleşim bölgelerine yönelik bombardımanlarında 76'sı çocuk 200'den fazla sivil hayatını kaybetmişti.


#Muhalif birlikler
#Suriye
#Halep
#Esed rejimi
8 yıl önce