|

'Rotası değişen uçakları vurun'

Bush, Washington ve New York'ta rotası değişen ticari uçakların vurulması talimatını verdi

Yeni Şafak
00:00 - 17/09/2001 Pazartesi
Güncelleme: 18:44 - 9/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

ABD Başkanı George Walker Bush'un, salı günkü saldırıların ardından, başta başkent Washington olmak üzere, rotasından çıkan ve kulenin uyarılarına cevap vermeyen ticari uçakların vurulması emrini verdiği bildirildi. ABD Başkan Yardımcısı Richard Cheney, NBC televizyonunda bir soruyu yanıtlarken, "Bu kararı Başkan verdi. Pilotlarımıza, Washington üzerinde, rotasından çıkan, talimatlara uymayan ticari uçakları vurma yetkisi tanındı"dedi.




Mossad biliyormuş


Öte yandan Fox News televizyonu, İsrail haberalma örgütü MOSSAD'ın, New York'taki Dünya Ticaret Merkezi İkiz Gökdelenleri ve Washington'daki Pentagon binasına yönelik saldırılar öncesinde Amerikan makamlarını uyardığını öne sürdü.




Uçağa son anda yetişmişler


Teröristlerin Boston'a Portland'dan geldikleri ve kendilerini getirecek 5.30 uçağını kaçırdıkları için Portland-Boston yolculuğunu kiraladıkları bir araçla yaptıkları ortaya çıktı. Teröristlerin, Boston havaalanı park alanındaki tek boş yeri kapmak için başka bir araç sahibiyle tartışmaya girdikleri ve kaçırdıkları uçağa son anda ucu ucuna yetiştikleri iddia edildi. Öte yandan bir grup şüpheli şahsın, ikiz kulelere karşı düzenlenen saldırıyı bir binanın çatı katından video kameraya çektikleri ve sevinç gösterisinde bulundukları öne sürüldü.


#ABD Başkanı George Walker Bush
#New York
#Washington
23 yıl önce