|

Rus ordusu 60 yıllık tankları depolardan çıkarmaya başladı

Rusya, Soğuk Savaş dönemi tanklarını depodan çıkarmaya başladı. 1961'de konuşlandırılan Rus T-62 tankları güneydoğu Ukrayna'daki Melitopol tren istasyonunda fark edildi.

16:12 - 27/05/2022 Cuma
Güncelleme: 16:21 - 27/05/2022 Cuma
Yeni Şafak
Rusya Soğuk Savaş döneminden kalma tanklarını depolardan çıkarmaya başladı
Rusya Soğuk Savaş döneminden kalma tanklarını depolardan çıkarmaya başladı

Rus işgali altındaki Melitopol savaşın şu anda en ağır olduğu yerlerden biri. 23 Mayıs'ta Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, Facebook'ta T-62'nin varlığından bahsetti.

  • Açıklamada, "Muharebeler sırasındaki kayıplar sonucunda Rus düşmanı, Ukrayna'ya gönderilmek üzere oluşturulmakta olan yedek tabur taktik gruplarını toplamak için T-62 tanklarının deposundan çekilmek zorunda kaldı." denildi.

Rusya'nın daha modern T-72'leri, T-80'leri ve T-90'ları, Şubat ayında Ukrayna'nın derinliklerine itilmesinden bu yana yüzlerce imha edildi. Kyiv Indepdent, 1.300'den fazla tahrip edilmiş Rus tankı saydı. Bağımsız açık kaynaklı istihbarat araştırmacıları, bu kayıpların 700'ünü görsel olarak doğruladı.

Vice'ın bildirdiğine göre 60 yıllık tankların tozlarının alınması ve donanma için sivil gemilerin gözetlenmesi, Ukrayna'ya karşı savaşın Rusya için iyi gitmediğinin işaretleri. Aynı zamanda Kremlin'in yakın zamanda savaştan vazgeçmeye niyeti olmadığının da işaretleri.

#Rusya
#Ukrayna
#Putin
2 yıl önce