|

Sağ kurtulan pilot Rus hava üssüne götürüldü

Rusya'nın Paris Büyükelçisi, Türkiye tarafından düşürülen Rus uçağının pilotlarından birinin Suriye ordusunun elinde olduğunu söyledi. Rus Pilot Suriye'deki Rus hava üssüne götürüldü.

Yeni Şafak
09:41 - 25/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 17:33 - 25/11/2015 Çarşamba
Reuters

Rusya'nın Paris Büyükelçisi Aleksander Orlov, Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen savaş uçağından atlayan pilotlardan birinin Suriye güçleri tarafından alındığını söyledi.



Europe1 radyosunun canlı yayınında soruları yanıtlayan Orlov, uçaktan atlayan pilotlardan birinin bölgedeki güçler tarafından öldürüldüğünü söyledi.



Orlov, "Son bilgilere göre düşürülen uçaktaki pilotlarımızdan biri kaçmayı başardı ve Suriye güçleri tarafından alındı" dedi.



Son gelen bilgilere göre, yaralı Rus Pilot Suriye'deki Rus hava üssüne götürüldü.



Türkiye sınırını ihlal eden bir savaş uçağı dün Türk F-16'ları tarafından Suriye sınırında düşürülmüş, uçaktaki pilotlardan ikisi Suriye'de uçaktan atlamayı başarmıştı.



Pilot Rus televizyonuna konuştu


Russia Today'e konuşan Rus pilot Konstantin Murahtin, uçağın Türkiye hava sahasına girmediğini ve vurulmadan önce herhangi bir şekilde uyarılmadığını iddia etti.



Rusya'nın Rossiya 1 kanalına konuşan Murahtin, "Hava sahasını bir saniyeliğine bile ihlal etmiş olmamız mümkün değil. Açık bir havada, 6 bin metre irtifada uçuyorduk ve tüm uçuş boyunca uçağın kontrolü bendeydi" ifadelerini kullandı.








#Rusya
#Suriye ordusu
8 yıl önce