|

Rus propaganda savaşı korkuttu!

Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi, Moskova'nın Avrupa'yı istikrarsızlaştırmak için Avrupa Birliği'ni (AB) hedef alan bir medya kampanyası sürdürdüğünü belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 20:36 - 14/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

Komite, Rus propagandasına karşı bir çalışma grubu oluşturmaya hazırlanıyor. Kremlin'in AB'deki gazetecileri ve siyasetçileri tek tek hedef aldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:



“Rus hükümeti demokratik değerlere saldırmak, Avrupa'yı bölmek, Rusya'da destek toplamak ve Avrupa Birliği'nin doğu komşuluğunda başarısız devletlerin olduğu intibasını uyandırmak için düşünce kuruluşları, (Russia Today gibi) çok dilli televizyon kanalları, sözde haber ajansları, sosyal medya ve internet trolleri gibi geniş bir araç yelpazesini saldırgan bir tarzda devreye sokuyor.”



'Yozlaşmış, çökmüş Batı'


Washington'da bulunan Center for European Policy Analysis adlı düşünce kuruluşu, Ağustos'ta Rus propaganda eğilimlerini tahlil eden bir rapor yayımlamıştı. Raporda, “Kremlin için önemli olan denge değil, tam tersi ana akıma karşı tek yanlı tiksinme. Sputnik, Avrupalı düzen karşıtı protest politikacılara sistematik olarak orantısız bir biçimde çok yer ayırıyor. Merkezdeki politikacılardan alıntı yaptığında da yozlaşmış, çökmüş ve Rusya düşmanı Batı imajına uygun ifadeler seçiyor” ifadelerine yer verilmişti.


#Avrupa Parlamentosu
#Moskova
#Rus hükümeti
8 yıl önce