|

Rusya ABD ile işbirliğine hazır

Rusya Savunma Bakanlığı Resmi Temsilcisi İgor Konaşenkov, ABD'nin IŞİD ile mücadelede eylemlerin koordine edilmesi teklifinin kabul edilebileceğini açıkladı.

Yeni Şafak
11:19 - 7/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 13:17 - 7/10/2015 Çarşamba
DHA

Rusya Savunma Bakanlığı Resmi Temsilcisi İgor Konaşenkov, ABD'nin IŞİD ile mücadelede eylemlerin koordine edilmesi teklifinin kabul edilebileceğini bildirdi.



Konaşenkov konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, "Rusya Savunma bakanlığı, Pentagon'un Suriye topraklarında IŞİD ile mücadelede eylemlerin koordine edilmesi teklifini en hızlı şekilde değerlendirdi. Genel olarak bu teklif gerçekleştirilebilir" dedi.


Konaşenkov açıklamalarına şu şekilde devam etti:



"Sadece bazı teknik detayların kesinleştirilmesi gerek, bu konuyu bugün Rusya Savunma Bakanlığı ve Pentagon temsilcileri uzman düzeyinde görüşecek. "



Daha önce ABD Dışişleri Bakanlığı Basın Servisi Başkanı Mark Toner, Rusya ve ABD'nin görüşmelerine Türkiye'nin de dahil edilmesini onayladığını ve bu kararın iki ülkenin Silahlı Kuvvetleri arasında Suriye'de meydana gelecek olayların engellenmesi için alındığını bildirmişti. Aynı zamanda Türkiye Savunma bakanlığı da Rusya'ya işbirliği konusunun görüşülmesini teklif etmişti.

#Rusya
#ABD
#IŞİD
9 yıl önce