|

Rusya Esed gibi pazara saldırdı: 4 ölü

Rusya'nın, Hama'nın Akrabat nahiyesine düzenlediği hava saldırısında 4 sivil hayatını kaybetti. Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden yapılan açıklamada, Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Hama'nın doğusundaki Akrabat nahiyesinde koyun pazarına saldırdığı belirtildi.

Yeni Şafak
14:47 - 4/10/2015 Pazar
Güncelleme: 11:51 - 4/10/2015 Pazar
AA

Suriye'de Rusya ordusuna ait savaş uçaklarının Hama'nın doğusunda yer alan Akrabat nahiyesinde hayvan pazarına düzenlediği saldırıda 4 kişinin öldüğü belirtildi.



4 sivil katledildi, çok sayıda yaralı var


''Rus uçaklarının saldırısında 4 sivil yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı'' denilen açıklamada, Humus'un kuzeyindeki Telbise ilçesi ile Um Şarşuh ve Gırnata köylerine de 10'dan fazla hava saldırısında bulunulduğu kaydedildi.



Özgür Suriye Ordusu, Rusya'ya ait savaş uçaklarının Hama, Humus ve İdlib'de muhaliflerin denetimindeki bölgelere düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar 16'sı çocuk 51 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirmişti. Sivillerin hayatını kaybettiği Rusya'nın hava saldırılarında ılımlı muhalif gruplara ait karargah ve eğitim kampları da hedef alınıyor.

#Hama
#Akrabat
#Rus ordusunun saldırıları
9 yıl önce