|

Rusya nükleer müzakereler için Tahran'a gidiyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov'un Pazartesi günü nükleer müzakereler ve bölge sorunlarıyla ilgili istişareler yapmak üzere başkent Tahran'a gideceği bildirildi

Yeni Şafak
15:30 - 9/01/2015 Cuma
Güncelleme: 13:41 - 9/01/2015 Cuma
AA
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov'un Pazartesi günü nükleer müzakereler ve bölge sorunlarıyla ilgili istişareler yapmak üzere başkent Tahran'a geleceği bildirildi.


İran resmi haber ajansı İRNA'ya konuşan, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, "Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov, 12 Ocak Pazartesi günü, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile nükleer müzakereler ve bölge sorunlarıyla ilgili istişareler yapmak üzere Tahran'a gelecek" açıklamasında bulundu.


Zarif ve ABD'li mevkidaşı John Kerry'nin 14 Ocak'ta İsviçre'nin Cenevre kentine gideceklerini belirten Arakçi, şunları kaydetti:


"Cenevre'de, İran ve ABD heyetleri 15-17 Ocak tarihleri arası ikili görüşmeler yapacak. Ardından 18 Ocak'ta İran ile 5 1 ülkeleri arasında dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde görüşmeler yapılacak. Bu müzakerelerin öncesi ve sonrasında ise diğer 5 1 ülkeleriyle de ikili görüşmeler gerçekleştirilecek." 


Nükleer müzakerelerin son toplantısı 17 Aralık'ta Cenevre kentinde yapılmıştı. Arakçi, müzakerelerin olumlu geçtiğini, bir sonraki oturumun Ocak ayı içinde dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde yapılacağını söylemişti. 


İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya'nın oluşturduğu "5 1 grubu" arasında yürütülen ve 24 Kasım'da Viyana'da yapılan nükleer müzakerelerde nihai anlaşmaya varılamamış ve müzakereler 1 Temmuz 2015'e kadar uzatılmıştı.
#iran
#nükleer müzakereler
#İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçı
#Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov
9 yıl önce