|

Rusya, Suriye'de ABD askerlerinin bulunduğu bölgeyi bombaladı

Suriye'nin petrol rezervlerinin zengin olduğu Deyrizor bölgesinde Rus savaş uçakları, ABD askerlerinin bulunduğu bölgeyi bombaladı. Söz konusu iddiayı CNN International gündeme taşıdı.

Yeni Şafak
21:25 - 18/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 21:38 - 18/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Rusya, Amerikan askerlerini olduğu bölgeyi bombaladı
​Rusya, Amerikan askerlerini olduğu bölgeyi bombaladı

Rusya'ya ait savaş uçakları, Deyrizor bölgesinde PKK'lı teröristlere destek veren ABD güçlerinin bulunduğu bölgeyi bombaladı.

CNN International'ın iddiasına göre, Rusya'nın bombaladığı bölgeye Amerikan askerleri birkaç kilometre uzaklıkta bulunuyordu.

Rusya PKK'lı teröristleri vurmuştu

Cumartesi günü de, Rusya'ya ait savaş uçakları, ABD'nin desteklediği PKK/PYD güçlerine hava operasyonu gerçekleştirmiş ve operasyonda en az 6 terörist yaralanmıştı.

Amerika Rusya'nın saldırısını doğrulamıştı

Amerikalı yetkililer, saldırı sonrası açıklama yapmış, Rusya'nın konumlarını bile bile hava saldırısı düzenlediğine dikkat çekmişti.

230 bin kişinin yaşadığı Deyrizor'un büyük kısmı, Temmuz 2014'ten bu yana DEAŞ'ın kontrolündeydi. İl kırsalına hakim DEAŞ, merkez ve çevresinde de rejim güçlerini kuşatmada tutuyordu.

Suriye ordusunun kapsamlı bir operasyon başlatmasının ardından, terör örgütü PKK/PYD petrolden pay kapmak için Deyrizor'un kuzeyinden operasyon başlattı.


#Rusya
#ABD
#Suriye
#Deyrizor
7 yıl önce