|

Rusya Suriye'de hastaneleri bombaladı

İnsan Hakları Savunucusu Doktorlar Örgütü, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarında üç sağlık kuruluşunun vurulduğunu bildirdi.

Yeni Şafak
23:40 - 7/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:43 - 7/10/2015 Çarşamba
AA

New York merkezli İnsan Hakları Savunucusu Doktorlar Örgütü (PHR), Rusya'nın hava saldırılarında Suriye'de üç sağlık kuruluşunun vurulduğunu belirterek bunun savaş suçu olduğunu vurguladı.



PHR'den yapılan açıklamada, Suriye'de sağlık sisteminin 4 yıldır Esed rejiminin hava saldırılarının hedefi olduğu bildirilerek, Rusya'nın da benzer bir yöntemi takip ettiği kaydedildi.



Hava saldırılarında en yakın DAEŞ bölgesine 48 km uzaklıkta bulunan sağlık kuruluşlarının vurulduğu kaydedilen açıklamada, sağlık kuruluşlarını hedef almanın savaş suçu olduğu vurgulandı.



Açıklamada görüşlerine yer verilen PHR Direktörü Widney Brown, terörizmle savaşmanın hiçbir ülkeye sağlık kuruluşlarını ve çalışanlarını hedef alma hakkı vermediğini belirterek, "Rusya bu eylemlerle hastanelere zarar veriyor, hastaları ve sağlık çalışanlarının hayatlarını riske ediyor ve sivilleri acil sağlık hizmetinden mahrum bırakıyor" ifadelerini kullandı.



Vurulan sağlık kuruluşları Hama, İdlib ve Lazkiye'de



PHR yetkililerinden Elise Baker, AA'ya yaptığı açıklamada, vurulan sağlık kuruluşlarının Hama, İdlib ve Lazkiye'de bulunduğunu ve saldırıların 2 ve 3 Ekim'de yaşandığını söyledi.



Hama'daki saldırıda bazı sağlık görevlilerinin yaralandığını aktaran Baker, İdlib'te ambulans deposunun ve acil servisin isabet aldığını, Latakya'da ise Burnas Hastanesi'nin vurulduğunu ancak buralarda ölü ya da yaralının rapor edilmediğini belirtti.


#suriye
#hastane
#operasyon
9 yıl önce