|

Rusya ve PKK Kamışlı'da kirli pazarlığa oturdu

Suriye'nin kuzeyinde yer alan Kamışlı'da Rusya, Suriye ve PKK'lıların katıldığı bir 'gizli' toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov, Suriye istihbaratı Muharebat Başkanı El-Memluk ve PKK elebaşı Murat Karayılan katıldı.

Yeni Şafak ve
18:44 - 19/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 21:29 - 19/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Rusya ve PKK Kamışlı'da kirli pazarlığa oturdu
Rusya ve PKK Kamışlı'da kirli pazarlığa oturdu

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mikhail Bogdanov, Suriye istihbarat başkanı Memlük ve terör örgütü PKK elebaşı Karayılan ile Kamışlı'da bir araya geldi.

Suriye'de federal sistem, petrol bölgelerinin durumu, Fırat Kalkanı ve TSK’nın İdlib intikalinin de konuşulduğunu toplantıda, Irak’ın kuzeyinde yaşanan gelişmeler de ele alındı.

Irak'taki gelişmelerden kayıpla çıkan terör örgütü PKK'nın, Suriye'deki varlığını korumaya yönelik girişimlere yöneldiği belirtiliyor.

Konoko petrol bölgesi Suriye ordusuna geçti

Suriye'deki gayrimeşru varlığını kaybetmemek için rejim ve Rusya ile anlaşan terör örgütü, Konoko petrol fabrikalarının olduğu bölgeyi Suriye rejimine devretme kararı aldı. Söz konusu anlaşmanın, Kamışlı'daki görüşmelerde alındığı belirtiliyor.

Kandil'e operasyon ihtimali

TSK ve İran Silahlı Kuvvetleri'nin ortak Kandil operasyonu ihtimaline karşılık, PKK'nın Suriye'ye taşınma fikrinin, toplantıda masaya yatırıldığı öne sürülüyor.

IKBY'ye yakın kaynaklar, Memlük ile Karayılan arasındaki müzakerelerde yarı-özerklik karşılığında petrol ve su kaynaklarının Suriye yönetimine devredilmesini görüştüğünü açıkladı.

10 Kasım'da yeni bir toplantı gerçekleştirecekler

10 Kasım’da Rusya'nın Suriye'deki en büyük üssü Hmeymim'de 100 kişilik bir heyetle konunun daha geniş çerçevede ele alınması kararlaştırıldı.

#Rusya
#Suriye
#PKK
6 yıl önce