|

Rusya'dan BM'ye tepki

Rusya Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Mariya Zaharova, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, Rusya'yı, Cenevre görüşmelerinin askıya alınması ve Suriye'deki insani durumun kötüleşmesi yönünde suçlayıcı açıklamalarının taraflı ve subjektif olduğunu ileri sürdü.

Yeni Şafak
18:50 - 8/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 16:58 - 8/02/2016 Pazartesi
AA

Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Ban Ki-mun'un, Cenevre görüşmelerinin askıya alınması ve Suriye'de insani durumun kötüleşmesinden Rusya'yı sorumlu tutmasını değerlendiren Zaharova, Ban'ın görüşünün taraflı ve subjektif olduğunu iddia etti.



Batı medyasında yer alan ve Rusya'yı Suriye krizinin çözümüne ilişkin Cenevre görüşmelerinin askıya alınması, sivil kayıplara yol açması yönündeki suçlamalara da değinen Zaharova, Rusya'nın Suriye'deki faaliyetlerinin terör tehdidinin yok edilmesine yönelik olduğunu savundu.



Rus uçaklarının sivil kayıplara yol açtığına ilişkin kanıt olmadığını savunan Zaharova, Rus savaş uçaklarının yaptığı operasyonlarda vurulan hedeflerin düzenli olarak açıklandığını ileri sürdü.



Zaharova, Cenevre görüşmelerinin askıya alınmasının sorumlusunun ise radikal muhalefet olduğunu iddia etti.

#BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun
#Cenevre görüşmeleri
#Rusya
#Suriye
8 yıl önce