|

Rusya'dan Güney Kore'ye tepki

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Güney Kore'nin Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) konusunda ABD ile görüşmeler planlaması nedeniyle, Güney Kore'nin Moskova Büyükelçisi Park Ro-byug'u bakanlığa çağırdı.

Yeni Şafak
23:43 - 9/02/2016 Salı
Güncelleme: 21:45 - 9/02/2016 Salı
AA

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Büyükelçi Ro-byug'un, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı İgor Morgulov tarafından bakanlığa davet edildiği ve görüşmede, Kore Yarımadası ile kuzeydoğu Asya'daki durum konusunda görüş alışverişi yapıldığı kaydedildi.



Morgulov'un, Güney Kore'nin, ülkesine THAAD sistemlerinin yerleştirilmesi konusunda ABD ile görüşme yapacağı konusundaki bilgiler hakkında Rus tarafının endişelerini dile getirdiği belirtildi.



Kuzey Kore geçen ay "hidrojen bombası" denemesi gerçekleştirdiğini duyurmuş, bu durum Güney Kore ile tansiyonun daha da yükselmesine sebep olmuştu. Balistik füze teknolojisi kullanması Birleşmiş Milletler kararlarına göre yasak olan Kuzey Kore'nin en son uzun menzilli füze fırlatması uluslararası toplumdan tepki toplamıştı. Güney Kore ile Kuzey Kore arasındaki gerginlik tırmanırken, Güney Kore Savunma Bakanlığı, THAAD olarak bilinen ABD füze savunma sisteminin mevzilenmesi tavsiyesinde bulunmuştu.



#Rusya
#Güney Kore
#Moskova
8 yıl önce