|

Rusya’yı vurduk itirafı

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Şubat ayında Suriye’nin petrol zengini Deyrizor bölgesinde Rus askerlerinin de öldürüldüğü ABD ordusunun düzenlediği saldırıya ilişkin gizli detayları New York’ta bir bağış etkinliğinde ifşa ettiği iddia edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/06/2018 Cuma
Güncelleme: 01:31 - 1/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
ABD, Deyrizor’da Şubat ayında dü zenlediği saldırıda, Esed rejimine bağlı askerleri hedef aldığını belirtmişti.
ABD, Deyrizor’da Şubat ayında dü zenlediği saldırıda, Esed rejimine bağlı askerleri hedef aldığını belirtmişti.

Şubat ayında Deyrizor’da meydana gelen hadisede, ABD destekli PKK/YPG terör örgütü hatlarına saldırı düzenleyen Esed güçlerine, ABD hava kuvvetleri bombardıman düzenlemişti. Washington yönetimi bugüne kadar ABD’nin düzenlediği hava saldırılarına ilişkin detayları gizli tutuyordu. Ancak, Zafer Komitesi adlı Trump destekçisi bir kuruluşun geçen hafta düzenlediği bir bağış etkinliğinde konuşan Trump’ın saldırıya katılan bir F-18 tipi savaş uçağı pilotunun performansını överken, saldırının detaylarını ifşa ettiği ortaya çıktı. Amerikan medyasına konuşan ve etkinlikte bulunan bir kişi, Trump’ın “hava saldırısının 10 dakika sürdüğü ve bu süre içerisinde 100 ile 300 arasında Rus’un öldürüldüğünü” söylediğini iddia etti.


Çatışmanın eşiğinden dönüldü

Öte yandan Rus Russia Today televizyonuna konuşan eli kanlı rejim lideri Beşşar Esed, ABD ve Rusya’nın Suriye’de çatışmanın eşiğinden döndüğünü doğrulayarak, Rus yönetiminin akılcı tutumu sayesinde bu durumu önlemenin mümkün olduğunu belirtti. Esed, röportajda ABD destekli PKK/YPG terör grubunun işgal altında tuttuğu bölgeleri kastederek, müzakereye açık olduklarını eğer müzakerelerden sonuç alınmazsa güç kullanarak bölgelere (YPG/PKK’dan) saldıracakları tehdidinde bulundu.

#ABD
#RUsya
#Trump
6 yıl önce