|

'Savaşı İslam’ın kalbine taşıyacak cepheyi kuruyorlar'

Suudi Arabistan'da yaşanan görevden almalar ve tutuklamaları değerlendiren Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, İslam coğrafyasında oynanan oyunlara dikkat çeken paylaşımlar yaptı: "ABD ve İsrail, savaşı İslam'ın kalbine taşımak için en keskin, en tehlikeli cepheyi kuruyor! Türkiye çok dikkatli olmalı."

Yeni Şafak
03:09 - 5/11/2017 Pazar
Güncelleme: 12:29 - 5/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül
Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül

Suudi Arabistan'da Kral Selman tarafından yayınlanan kraliyet kararnameleri ile hükümette ve silahlı kuvvetlerde birtakım değişiklikler yapıldı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yayınlanan kraliyet kararnamelerine göre, Kraliyet Muhafızları, Ekonomi ve Planlama bakanları ile Deniz Kuvvetleri Komutanı değiştirildi.

Kraliyet kararnamesi gereğince bu gece kurulduğu ilan edilen Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu, tutuklama, malvarlığına el koyma ve gerekli diğer işlemleri yapmak ile yetkilendirilmiş, başkanlığına da Kral Selman'ın oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Selman getirildi.

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, geçtiğimiz günlerde yayınlanan köşe yazısında
başlığıyla Arabistan’ın “Ilımlı İslam’a geçiyoruz” açıklamasının tehlikeli bir oyun içerdiğini ABD-İsrail ekseni bölgesel nitelikle yeni bir cephe hattı oluşturduğunu yazarak İslam coğrafyasındaki oynanan oyun hakkında uyarıda bulunmuştu.
"Tuhaf gelişmeleri bir süredir izliyoruz"

Karagül, "Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır, İsrail ve ABD arasındaki tuhaf gelişmeleri bir süredir izliyoruz. İran’a karşı olduğunu bildiğimiz ama son zamanlarda açıkça Türkiye karşıtı bir hal alan, Türkiye’nin bölgedeki etkisini sınırlamaya dönük seyir izleyen yeni bir durum söz konusu." ifadeleriyle tehlikenin boyutunu gözler önüne sermişti.

Garip ittifak ve özürlü bir cephenin şekillendirildiğini ifade eden Karagül, "Bu cephenin Sünni Arap dünyasını tek bir eksende tutmaya, onu da ABD-İsrail eksenine hapsetmeye dönük olduğu apaçık ortada.. Müslüman Arap coğrafyası BAE ve İsrail üzerinden rehin alınıyor, işin pazarlama tarafı da Suudi Arabistan üzerinden yürütülüyor." demişti.

Karagül, yine Suudi Arabistan'da yaşanan çok sayıda tutuklama ve gözaltı operasyonları sonrası Twitter adresinden yaptığı açıklamalarla İslam coğrafyasındaki tehlikenin boyutunu tekrar gözler önüne sererek dikkatli olunması konusunda uyardı.


Türkiye çok dikkatli olmalı

Karagül, "Hariri'nin istifası ve Suudi Arabistan'da deprem! Çok sayıda etkin isim azledildi. ABD memnun. Kokusu Irak ve Suriye'de çıkacak, dikkat! ABD ve İsrail, savaşı İslam'ın kalbine taşımak için en keskin, en tehlikeli cepheyi kuruyor! Türkiye çok dikkatli olmalı. ABD ve İsrail'in kurduğu BAE, S. Arabistan, Mısır hattı, 'İslam iç savaşı' hattıdır. Kudüs'ten sonra Mekke, Medine cephe hattına alınıyor. ABD ve İsrail, İran'la hesaplaşmak için Suudi yönetimini formatlıyor." ifadelerini kullandı.

Tanklar Ķabe'ye dayanmadan!

Suriye ve Irak'ta büyük bir askeri harekata girişecekleri uyarısında bulunan Karagül, "Mezhep krizi ile yapamadılar. Bu hatla Arap-Arap olmayan Müslüman ayırımı yapacaklar. 'Ilımlı İslam' yeni Arap milliyetçiliği projesidir. Şahsen, Ilımlı Islam çıkışı ve yeni eksenin büyük darbeyi S. Arabistan'a vuracağını düşünüyorum. Dostları ABD ve İsrail onu parçalayacak. Bir not daha: S. Arabistan'da bu aķşam gördüğümüz anormal gelişmeler ve ABD/İsrail öncülüğündeki yeni eksen tamamen Türkiye'nin aleyhine. Tanklar Ķabe'ye dayanmadan!" şeklinde görüşlerini paylaştı.


#Suudi Arabistan
#İbrahim Karagül
6 yıl önce