|

Seçerek kaçırdılar

Irak’ın başkenti Bağdat'ta Nurol Holding’in stadyum inşaatında çalışan 18 Türk işçi, askeri üniforma giyen maskeli kişilerce kaçırıldı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, işçilerin diğerlerinden ayrılarak bir seçime tabi tutulduğunu açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/09/2015 четверг
Güncelleme: 05:19 - 3/09/2015 четверг
Yeni Şafak

Irak'ın başkenti Bağdat'ın Sadr Şehri semtinde Nurol Holding'in stadyum inşaatını önceki gece 03.00 sıralarında basan askeri kıyafetli ve maskeli kişiler, 18 Türk işçiyi kaçırdı. Nurol Holding tarafından yapılan açıklamada, Bağdat'ın Sadr bölgesindeki 30 bin kişilik stadyum inşaatı şantiyesi basılarak 18 Türk personelin zorla götürüldüğü belirtildi. Şantiyenin saat 03.00 sıralarında kimliği bilinmeyen üniformalı bir grup tarafından basıldığı ifade edildi. Şantiyeye gelen kişilerin oda ve ofislerde kapıları kırarak arama yaptığı kaydedildi.



9 ARAÇLA GELDİLER


Olayla ilgili açıklama yapan Iraklı yetkililer, "Öyle zannediyoruz ki Türk işçiler fidye amacı ile kaçırıldı. Elimizdeki bulgular bir örgüt tarafından değil içerideki durumu bilen bir yapı tarafından kaçırıldıklarını gösteriyor" dedi. Türk işçileri kaçıran kişilerin 9 araçla şantiyeye geldiğini ve 25 dakika içinde şantiyeden ayrıldıklarını belirten yetkililer, "İnşaata giden yolda 6 güvenlik noktası var. Buraları nasıl geçtikleri bilinmezliğini koruyor" açıklaması yaptı. Yetkililer, "Bölge Şii bölgesi ve bölgede Şii'lerden oluşan bir silahlı güç mevcut. DAEŞ gibi örgütlerin bölgeye girmesi çok normal bir durum değil" diye konuştu.







TEMASLAR DEVAM EDİYOR


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da kaçırılan işçilerle ilgili açıklama yaparak, “Henüz çok net bilgiler içerisinde değiliz, elimizde değil. Şu anda Irak makamlarıyla çok sıcak temaslarımız devam ediyor. Irak makamları da henüz olayın nasıl olduğu ve kimler tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin bir bilgiye sahip değildir, şu an itibarıyla söylüyorum. İnşallah bu, güzel bir sonuçla da nihayetlendirilmiş olur" açıklamasında bulundu.



3'Ü MÜHENDİS


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Irak'ta kaçırılan Türklerin bir stadyum inşaatında çalışan 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebeci olduğunu belirterek, “Şantiyeyi basan kişiler 18 Türk işçiyi alıp götürmüş. Olayın öğrenilmesinin hemen ardından Bağdat Büyükelçimiz Iraklı yetkililerle hemen temas etti. Şu aşamada ne için ve hangi saikle bu kişilerin alıkonulduğunu bilmek zor. Türk şirketiyle de temas halindeyiz. 18 Türk'ün arasında 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebeci var. Konuyu takip etmeye devam edeceğiz" diye konuştu. Bir gazetecinin “Sadece Türk işçiler mi alıkonulmuş" sorusunu yanıtlayan Bilgiç, Türk işçilerin diğerlerinden ayrılarak bir seçime tabi tutulduğu yönünde bilgi edindiklerini kaydetti.



Bir işçi kurtarıldı


Irak'ın Diyala iline bağlı Kifri ilçesinde dün silahlı kişilerce kaçırıldığı belirtilen Türk işçinin serbest bırakıldığı açıklandı. Kifri İlçesi Emniyeti Basın Sorumlusu Yarbay Hüseyin Muhammed, Avaspi Barajı'nının yapımını üstlenen bir şirkette çalışan Türk işçinin önceki gece kimliği belirsiz silahlı kişilerce kaçırıldığı bilgisini aldıklarını belirtti. Barajın yapımını üstlenen firmanın da Türk olduğunu belirten Muhammed, “Düzenlediğimiz operasyonda, Türk işçiyi kurtardık. Silahlı kişilerden birini de yakaladık. Gözaltına aldığımız kişi suçunu itiraf etti" dedi.


#Diyala
#Nurol Holding
#kaçırılan türk işçiler
9 лет назад