|

Semelka'da çatışma

Irak ordusu bir diğer ikmal kapısı Semelka’ya yöneldi. Malikiye bölgesindeki Semelka’dan çıkmak istemeyen peşmerge ile Irak ordusu arasında çatışma yaşanıyor. PKK, peşmergeye destek için bölgeye terörist sevk etti. Semelka PKK’ya hem ABD hem de peşmergeyle irtibat sağlıyor. ABD’nin hatlar kesilince silah yardımını artık havadan yapacağı belirtiliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/10/2017 Cuma
Güncelleme: 01:50 - 27/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Irak ordusu, petrol bölgesi Zumar’da 8 Peşmerge’yi çatışmalar sonrası esir aldı. Sorgu sırasındaki görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.
Irak ordusu, petrol bölgesi Zumar’da 8 Peşmerge’yi çatışmalar sonrası esir aldı. Sorgu sırasındaki görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Kerkük çevresinde birçok noktayı Peşmerge ve PKK’lılardan temizleyen Irak ordusu, Türkiye sınırına doğru ilerleyişini sürdürüyor. Musul Barajı’nın kuzeybatısında Peşmerge’nin işgal ettiği alandan Suriye’ye açılan Yarubiye Sınır Kapısı’nın kontrolünü ele geçiren Irak güvenlik güçleri, Fişabur ve Zaho’ya kadar olan bölgede tam kontrol sağlamak istiyor. Dün Fişabur’a ulaşan Irak askerleri ile Haşdi Şabi milislerine Barzani’ye bağlı Peşmergeler ciddi bir direniş gösteremedi. Peşmerge’ye karşı operasyonları Haşdi Şabi komutanlarından Ebu Mehdi Muhendis ile Bedir Tugayları komutanı Hadi Amiri yürütüyor. Musul’un kuzeybatısından, Türkiye-Irak-Suriye üçgeninde yeralan Fişhabur’a doğru başlatılan askeri operasyona Haşdi Şabi çatısı altında yer alan Bedir Tugayları, Abbas Birlikleri, Ketaib Cundu’l İman ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı acil müdahale birlikleri katılıyor.

PEŞMERGE YOLLARI TRAFİĞE KAPATTI
Bu arada Kerkük’ün hemen kuzeyindeki Altınköprü kasabasında Peşmerge, Irak askerlerine karşı saldırıya geçti. Bölgede çatışmalar gün boyu devam etti. Hem Haşdi Şabi milislerinden hem de Peşmerge güçlerinden çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi. Kerkük kent merkezine yaklaşık 40 kilometre mesafedeki Altınköprü, 20 Ekim’de Irak güçlerince Peşmerge’den alınmıştı. Öte yandan Altınköprü’deki çatışmaları gerekçe gösteren Barzani yönetimi, Musul kent merkezine giden anayolları trafiğe kapattı. Alınan bilgiye göre, Erbil-Musul karayolu üzerindeki Hazır bölgesinde, Duhok-Musul karayolu üzerindeki Şeyhan ilçesinde ve Musul’un güneyinde yeralan Mahmur ilçesindeki kontrol noktalarında araçların giriş ve çıkışına Peşmerge izin vermiyor.

#Irak
#Musul
#Peşmerge
6 yıl önce