|

Sevgi uçağı Somali’de

Somali’ye yardım için Hollywood yıldızları ve birçok sosyal medya kullanıcısının ‘Sevgimizi Taşıyın’ sloganıyla başlattığı kampanya sonrası harekete geçen Türk Hava Yolları, 2 milyon dolar değerindeki 60 ton yardımı Somali’ye taşıdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:45 - 3/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
THY'nin Fırat adlı kargo uçağı İstanbul'dan havalanarak Somali'ye gitti. Uçakta "Somali içi Sevgi Ordusu" yazısı yer aldı.
THY'nin Fırat adlı kargo uçağı İstanbul'dan havalanarak Somali'ye gitti. Uçakta "Somali içi Sevgi Ordusu" yazısı yer aldı.

Türk Hava Yolları Hollywood yıldızları ile birçok sosyal medya kullanıcısının “Sevgimizi taşıyın” sloganıyla başlattığı kampanyada topladıkları yardımları Somali’ye ulaştırdı. Daha önce Somali’ye uçuş gerçekleştiren tek havayolu şirketi olan THY’nin Somali’ye yardım malzemesi taşıması için sosyal medya üzerinden kampanya başlatılmıştı. Hollywood’un ünlü aktörlerinden Ben Stiller’in de Mogadişu’ya sefer düzenleye tek hava yolu şirketi olan THY’den bölgeye gönderilecek olan yardımları ulaştırmasını istemişti. 60 TONLUK KARGO MOGADİŞU’DA Somali’de yaşanan insani krize değinen bir Fransız genç ise sosyal medya üzerinden #TurkishAirlinesHelpSomalia (THY Somali’ye yardım et) etiketiyle yayınladığı bir videoda THY’den yardım istemişti. Somali’de yaşanan drama değinen genç, yaptığı araştırmalar sonucu Somali’ye uçuş gerçekleştiren tek firmanın THY olduğuna dikkati çekmişti. THY, yapılan çağrıların ardından yaptığı açıklamada, yardım çağrılarına olumlu cevap vermişti. Çağrıların ardından toplanan 2 milyon dolarlık 60 ton yardım Somali’ye ulaştırıldı.


  • O genç uçakta
  • Sosyal medyadaki görüntülerinden sonra dünyada konuşulan Fransız genç Jérôme Jarre, İstanbul’dan paylaştığı bir videoda ise hazırlanan 60 ton yardımın Somali’ye gönderilmek üzere hazır olduğunu belirtti. Havalimanında yüklenen yardımları ngörüntüsünü paylaşan genç, THY’ye ve yardım eden kişilere teşekkür etti.
11 bin ton yardım yapılacak
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Türk Kızılayı, TİKA'nın ve AFAD'ın gıda ile araç ve ekipmanları Somali'ye teslim etti. Kaynak, resmi ziyaret için dün Mogadişu'ya gitti. Havaalanında Somali Başbakan Yardımcısı Mahdi Ahmed Guled ve Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar tarafından karşılanan Kaynak, daha sonra Türk Kızılayının araç ve ekipmanlarının Benadir Valiliği ve Mogadişu Belediyesine teslim edilmesi için Kızılay yerleşkesinde düzenlenen törene geçti.

Kaynak, burada yaptığı konuşmada, Somali'nin ulaşım altyapısını tamamen düzene sokacak bir devir teslim töreni gerçekleştirildiğini, çalışmalara katkı verecek asfalt mikserleri, yükleme ve boşaltma araçlarının devrinin yapıldığını kaydetti.

YARDIMLAR HIZLANACAK

Bakan Kaynak, ardından Moğadişu Büyükelçiliği'nde düzenlenen gıdanın teslim töreninde konuştu. İlk partisi gönderilen yaklaşık 380 ton gıda yardımının 12 bin Somalili aileye bir ay kadar yeteceğini bildiren Kaynak, "Türk Kızılayı, AFAD ve TİKA'nın ortaklaşa çalışmasıyla acil ihtiyaçlar belirlenmektedir. Bir ay sonra 11 bin ton gıda yardımı taşıyan gemimiz Somali limanına yanaşacaktır" dedi. Somali'de bugün yaptığı görüşmelere de değinen Kaynak, "Önümüzdeki süreçte Somali için acil kalkındırma programlarını hızlandırma kararına vardık" diye konuştu.

  • 30 milyon dolar tutarında
  • Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık da Somali'de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek, "Bugün de (dün) belediyecilik hizmetlerinde altyapı imkanı sağlayacak olan beton santralini, taş kırma ünitesini ve yaklaşık 45 büyük iş makinemizi teslim ediyoruz." dedi. Kınık, yardımın Türkiye'ye toplam maliyetinin 30 milyon doların üzerinde olduğunu bildirdi.
#Somali
#THY
#Hollywood
7 yıl önce