|

Sina'daki tampon bölge çalışmaları sürüyor

Mısır yönetimi, Sina Yarımadası'ndaki 1 kilometrelik "tampon bölge" çalışmalarına devam ediyor. Üç merhalede gerçekleştirilecek olan bölgenin derinliğinin 500 metreye ulaşacağı iddialar arasında.

Yeni Şafak
12:29 - 20/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:35 - 20/11/2014 Perşembe
AA
Gazze sınırında daha önce 500 metre olarak açıklanan tampon bölgenin bir kilometreye çıkarılması kararının ardından başlattığı çalışmalar sürdürülüyor. Yetkililer, planlanan tampon bölgenin genişliğinin 1 kilometreye çıkartılmasının, Mısır-Gazze arasındaki tünellerin uzunluğundan kaynaklandığını belirtiyor.  


Tampon bölgenin üç merhalede gerçekleştirilerek, derinlemesine bin 500 metreyi bulacağı konusunda iddialar dile getiriliyor. Ancak resmi makamlar bu iddialara ilişkin henüz herhangi bir açıklamada bulunmadı.


Sina'da 24 Ekim'de Mısır Silahlı Kuvvetlerini hedef alan saldırılarda 31 kişinin ölümü ve 30 kişinin yaralanması sonrasında yönetim, bölgedeki önlemlerini artırdığını açıklamıştı. Bu çerçevede uzunluğu 14 kilometre olan Mısır-Gazze sınırının sıfır noktasında bulunan yerleşim birimlerinin kaldırılıp bölge sakinlerinin başka yerlere taşınması ve 500 metrelik "tampon bölge" oluşturulmasının planlandığı açıklanmış daha sonra da Mısır ordusu, sözü edilen bölgelerdeki evlerin yıkımına başlamıştı.


 Refah Sınır Kapısı'nın saldırıların ardından kapatılması üzerine Mısır'dan 6 bin Filistinlinin sınır kapısından Gazze'ye geçmek için başvuruda bulunduğu bildirilmişti. 


Mısır Gazze arasında 800 ila bin metre uzunluğunda tünellerin ortaya çıkarılmasının ardından ülkenin ulusal güvenliğinin sağlanması için Gazze sınırında daha önce 500 metre olarak açıklanan tampon bölgenin bir kilometreye çıkarılmasına karar verilmişti.
#Mısır
#Gazze
#tampon bölge
9 yıl önce