|

Sinsi tuzak

Münih’te ABD ve Rus dışişleri bakanları tarafından açıklanan ‘bir haftalık ateşkes’ kararı, muhalifler cephesince ‘tuzak’ olarak yorumlandı. Muhalif Şam Cephesi, Sultan Murad Tümeni ve Feylak eş Şam, “Safdışı edilmek isteniyoruz” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:25 - 14/02/2016 Pazar
Yeni Şafak

Halep'te savaşan muhalifler, başarısız Cenevre denemesi sonrası Münih görüşmelerinden çıkan 'ateşkes' adımını 'tuzak' olarak değerlendiriyor. Bölgede savaşan Şam Cephesi, Sultan Murad Tümeni ve Feylak eş Şam grubundan isimler Yeni Şafak'a konuştu. Geçtiğimiz günlerde Münih'te ABD ve Rus Dışişleri Bakanları tarafından açıklanan ateşkesin kendilerine yönelik büyük bir tuzak olduğunu belirten muhalifler, ateşkesle birlikte saf dışı edileceklerini, PYD'nin IŞİD karşısında tek kara gücü alternatifi olarak bırakılmak istendiğini ve bu ateşkesin Halep'in kuzeyindeki alanın rejim ve PYD arasında taksim edilme planına hizmet edeceğini kaydetti.



IŞİD OYUNU DEVREDE

Tehlikenin farkında olduklarını belirten muhalifler, Esed rejiminin Nübbul ve Zehra'dan PYD'ye asker ve silah desteği verdiğini, ayrıca Rusların ise Mare, Tel Rıfat, Cerablus yönünde tüm muhalif mevzileri kesintisiz hava bombardımanına tabi tuttuğunu dile getirdi. IŞİD'e yaklaşan PYD milislerinin Cerablus'tan Afrin'e ilerleme projesinin, Rusya'nın yoğun desteğiyle ters yönde Afrin'den Cerablus'a ulaşma stratejisiyle değiştirildiğini kaydeden muhalifler, PYD'nin, IŞİD ile doğrudan çarpışmaya başladığı andan itibaren ABD ve koalisyon güçlerince destekleneceğini, bunun da Mare Hattı olarak bilinen Azez-Cerablus 'güvenli bölge'sinin terör örgütünün eline geçmesiyle sonuçlanacağını vurguladı.



RUSLAR YİNE ÇILDIRDI

Türkiye'nin Kilis sınırından PYD-YPG mevzilerini vurmasıyla birlikte Rus savaş uçakları da onlarca muhalif köy ve kasabayla birlikte Halep'in merkezine dönük bombardımanları yoğunlaştırdı. Rus uçakları Anedan, Azez, Mare, Tel Rıfat, Keferhamra ve Halep merkeze yönelik 200'den fazla hava saldırısı gerçekleştirdi. 60'dan fazla sivilin hayatını kaybettiği saldırıları değerlendiren muhalif gruplardan Sultan Murad Tümeni komutanı Fehim İsa, PYD noktalarının Türkiye tarafından vurulmasının Halep'in kuzeyinde planlanan kirli oyunu bozduğunu ifade eti.



#suriye
#rusya
#abd
#pyd
8 yıl önce