|

ŞİÖ üyesi ülkelerin yüksek mahkeme başkanları Taşkent'te bir araya geldi

Taşkent'te bir araya gelen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ülkelerinin yüksek mahkeme başkanları, hukukun üstünlüğü ve vatandaşların hak ve meşru menfaatlerinin güvence altına alınması konularını masaya yatırdı.

Yeni Şafak
21:59 - 25/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 22:11 - 25/10/2017 Çarşamba
AA
Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ülkelerinin yüksek mahkeme başkanları bir araya geldi.
Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ülkelerinin yüksek mahkeme başkanları bir araya geldi.

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ülkelerinin yüksek mahkeme başkanları, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te bir araya geldi.

Toplantıya, örgüt üye ülkelerinden pek çok yetkili katıldı. Açılışta konuşan ev sahibi Özbekistan'ın Yüksek Mahkemesi Başkanı Kazimcan Kamilov, üye ülkelerin devlet başkanlarının son toplantısının ardından örgüte Hindistan ve Pakistan'ın katıldığını belirtti.

Kamilov, ülkesinde son dönemde hukuk alanında gerçekleştirilen reformlar ile 2017-2021 yıllarına yönelik kalkınma stratejisi hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Toplantıda, örgüte üye ülkelerin yüksek mahkemeleri başkanları arasında hukukun üstünlüğü, vatandaşların hak ve meşru menfaatlerinin güvence altına alınmasıyla bu konuda deneyim alışverişi ve iş birliği konuları ele alındı.

Öte yandan, cezai ve hukuki konularda adli yardımların iyileştirilmesi konusunda anlaşmaya varılan toplantıda, üye ülkelerin yüksek mahkemeleri arasında iş birliğinin geleceğine ilişkin ortak bildiri imzalandı.

#Özbekistan
#Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ)
6 yıl önce