|

Sirte'de DAEŞ'in elinden iki Türk rehine kurtarıldı

Libya'nın Sirte kentinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik dün düzenlenen operasyonlarda kurtarılan Türk rehine sayının iki olduğu belirtildi. İki Türk vatandaşın teslimi için Türkiye Konsolosluğu ile irtibat kurulduğu kaydedildi.

Yeni Şafak
07:43 - 24/10/2016 Monday
Güncelleme: 04:45 - 24/10/2016 Monday
AA

Libya'nın Sirte kentinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik dün düzenlenen operasyonlarda kurtarılan Türk rehine sayının iki olduğu bildirildi.



Mısrata Askeri Meclis Başkanı İbrahim Beytulmal, "Sirte'de DAEŞ'in elinden kurtarılan Türk rehinelerin sayısı daha önce açıklananın aksine bir değil, iki" ifadesini kullandı.



Kurtarılan vatandaşların şuan güvenli bir bölgede ve Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı birliklerin koruması altında olduğu bilgisini veren Beytulmal, Libyalı makamların iki Türk vatandaşın ülkesine teslimi için Türkiye Konsolosluğu ile irtibat halinde olduğunu kaydetti.



UMH'ye bağlı birliklerin yürüttüğü "El-Bunyan el-Mersus" Operasyon Güçleri Komutanlığından dün yapılan açıklamada, Sirte'de DAEŞ'e yönelik düzenlenen operasyonlarda örgütün rehin aldığı 1'i Türk 13 kişinin kurtarıldığı bildirilmişti.


#DAEŞ
#Libya
#Rehine
7 years ago