|

Sisi caniliği

Mısır askerlerinin Sina’da korkunç infaz görüntüleri ortaya çıktı. Mekameleen televizyonunun yayınladığı videoda askerler 2 kişiyi başlarından vurarak öldürüyor.

Yeni Şafak
04:00 - 22/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:37 - 22/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Sisi’den yargısız infaz
Sisi’den yargısız infaz

Mısır’daki Sisi rejiminin Sina Yarımadası’nda ‘terör’ gerekçesiyle yaptığı operasyonlar sırasında gerçekleştirdiği yargısız infaz görüntüleri ortaya çıktı. Sızdırılan görüntülerde Mısır ordusundan askerlerin, ele geçirdiği iki kişiyi infaz etmesi kameraya yansıdı. Görüntülerde yerde yatan başka cesetler de olduğu görülüyor. Kurşuna dizilenler arasında genç bir erkek de yer alıyor. Askerler gencin ailesini ve nerede oturduğunu öğrendikten sonra onu kenara alıp kafasına kurşun sıkıyor.


SAHTE DELİL ÜRETTİLER

Askerler, infaz edilen kişinin yanına silah koyup fotoğrafını çektikten sonra silahı tekrar geri alıyor. Görüntülerin ne zaman çekildiği bilinmiyor ancak, ordu sözcüsü, Aralık 2016’da Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, infaz edilen kişilerden bazılarının fotoğraflarını paylaşmış ve kurbanların Sina’da terörle mücadele kapsamında öldürülen silahlı kişiler olduğunu öne sürmüştü. İnfaz görüntülerinin ortaya çıkması ile uluslararası kamuoyunda infial oluştu.

#Mısır
#Sisi rejimi
7 yıl önce