|

Sniper devleti

İşgal askerleri, Batı Şeria’da oyun oynayan 13 yaşındaki Abdurrahman’ı acımasızca katletti. Kan donduran cinayet, susturucu takılmış silahla ve hedefe isabet edince patlayan mermilerle gerçekleştirildi.

Yeni Şafak
04:00 - 7/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 05:43 - 7/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

İsrail askerlerinin Batı Şeria ve Kudüs'te tırmandırdığı gerginlikte yine Filistinli çocuklar öldürülüyor. İsrail ordusunun son hedefi, Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde evlerinin yanında oynayan 13 yaşındaki Filistinli Abdurrahman Mustafa oldu. Filistin uzlaşı hükümetinden yapılan açıklamada, Mustafa'nın, İsrail askerleri tarafından, susturucu takılmış silahla ve hedefe isabet ettiğinde patlayan mermiyle soğukkanlılıkla öldürüldüğü ifade edildi. Açıklamada, İsrail'in uluslararası düzeyde kovuşturulması için Mustafa'nın dosyasının başka dosyalarla birleştirilmek üzere ilgili mercilere iletileceği kaydedildi.



KARNINDAN VURDULAR


Hükümetin açıklamasında, Mustafa'nın ailesinin, çocuklarının evlerinin yanında oynamak üzere dışarı çıktığını, çatışmaların olduğu bölgenin yakınında olduğunu ve işgal askerlerine yönelik hiçbir tehlike oluşturmadığını söylediği aktarıldı. “Uluslararası yasalara aykırı olarak ve askeri güçle toprağı işgal eden silah kuşanmış askerlere karşı bir çocuk ne tür tehlike oluşturur" değerlendirmesinde bulunulan açıklamada, uluslararası toplum ve BM örgütlerinden çocuklara ve Filistin halkına koruma sağlamaları istendi.







Onlarca gözaltı


Öte yandan İsrail askerlerinin dün Batı Şeria ve Kudüs'te aralarında çocukların da bulunduğu 30 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi. Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin, Kudüs'ün doğusundaki Şa'fat bölgesinde 4 genci, Nablus'ta 6, El Halil'de 8 kişiyi, Eriha'da 4 kişiyi, Cenin yakınındaki Bartaa beldesinde 2 çocuğu, Beytüllahim yakınındaki Taku beldesinde 3 geni ve Ramallah'ta 3 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi. Filistinli gençler ile evlere baskın yapan İsrail askerleri arasında çıkan çatışmalarda ise 6 Filistinlinin yaralandığı kaydedildi.


#Batı Şeria
#Kudüs
#İşgal askerleri
#filistin
9 yıl önce