|

Somali'de bombalı saldırı: 10 ölü

Somali'nin başkenti Mogadişu'da çok sayıda yabancı diplomatın kaldığı El-Cezire Oteli'ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, 10 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Yeni Şafak
21:56 - 26/07/2015 Pazar
Güncelleme: 18:57 - 26/07/2015 Pazar
AA

Somali'nin başkenti Mogadişu'da çok sayıda yabancı diplomatın kaldığı El-Cezire Oteli'ne düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 10 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.



Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, bir intihar eylemcisi, kullandığı bomba yüklü kamyonu Uluslararası Mogadişu Havalimanı yakınlarındaki El-Cezire Oteli'nin önünde patlattı. Biri gazeteci 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu belirtildi. Saldırı nedeniyle otelin giriş kısmında büyük hasar meydana geldi.



Saldırının sorumluluğunu üstlenen El-Kaide uzantısı Eş-Şebab örgütü, kendi internet sayfasından yaptığı açıklamada, "bunun, Afrika Birliği Somali Misyonu'na (AMISOM) bağlı güçlerce öldürülen Somalililerin intikamı olarak gerçekleştirildiğini" belirtti.



Somali'de 22 bin AMISOM askeri bulunuyor. Son günlerde Eş-Şebab'a yönelik birçok operasyon düzenlenmiş, örgütün elindeki bazı bölgeler kontrol altına alınmıştı.



#somali
#terör saldırısı
#bomba
9 yıl önce
default-profile-img