|

Somali'de iki ayrı bombalı saldırı: En az 13 kişi öldü

Mogadişu ve Aşağı Şabel bölgesinde düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda 3'ü asker en az 13 kişi öldü. Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Yeni Şafak
20:03 - 8/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 20:05 - 8/05/2017 Pazartesi
AA
Fotoğraf: Al Jazeera
Fotoğraf: Al Jazeera

Somali'de düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda 3'ü asker en az 13 kişinin öldüğü bildirildi.

Başkent Mogadişu'da Somalili gurbetçilerin uğrak yeri olan bir restoranın yakınındaki bombalı aracın infilak etmesi sonucu en az 10 kişi hayatını kaybetti.

Yaralananların sayısına ilişkin bilgi vermeyen kaynaklar, patlama sırasında restoranda çok sayıda müşteri olduğunu aktardı.

Öte yandan, ülkenin güneyindeki Şebili es-Sufle bölgesinde güvenlik noktasını hedef alan bombalı saldırı sonucu 3 askerin yaşamını yitirdiği, 5'inin yaralandığı bildirildi.

Bölgedeki askeri yetkilerden İsmail Eden, kontrol noktası yakınına yerleştirilen bombanın infilak ettiğini belirtti.

Patlamada 3 askerin öldüğünü, 5 askerin yaralandığını belirten Eden, yaralıların başkent Mogadişu'daki en yakın hastanelere nakledildiğini söyledi.

Saldırıyı terör örgütü Eş-Şebab'ın üstlendiği kaydedildi.

Somali'de 2004'te kurulan Şebab örgütü, ülkenin güneyindeki bazı köy ve beldelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Örgüt, başta başkent Mogadişu olmak üzere çeşitli kentlerde otelleri, hükümet kurumlarını ve güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar gerçekleştiriyor.

#Mogadişu
#Somali
#Saldırı
7 yıl önce