|

Son güncel haber! Bağdadi'nin eşi ve çocuğu teslim edildi

Lübnan'da gözaltına alınan terör örgütü IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin eski eşi Saca el-Duleymi ve çocuğu, emniyet birimlerine teslim edildi.

Yeni Şafak
08:05 - 9/12/2014 Salı
Güncelleme: 14:59 - 9/12/2014 Salı
AA
AA'ya konuşan yargı kaynakları, Bağdadi'nin eski eşi Duleymi ve kız çocuğu ile IŞİD komutanı Ebu Ali el Şişani olarak bilinen Enes Çerkes'in eşi Ula Miskal el-Akeyli ve iki çocuğunun, askeri mahkeme tarafından yapılan ön tahkikat sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü'ne sevk edildiğini kaydetti.


Duleymi ve Akeyli'nin Lübnan'a sahte evraklarla geçmeye çalışırken, istihbarat birimleri tarafından gözaltına alındığı belirtilmişti.


Duleymi, geçen martta  El Kaide bağlantılı grupların kaçırdığı Malula rahibeleri olarak bilinen 13 rahibenin serbest karşılığında hapishaneden salıverilen 150 kadından biriydi.


Şişani, geçen hafta yayınladığı mesajında, Lübnan hükümetini elinde tuttuğu kadınları ve çocukları bir an önce serbest bırakması konusunda uyarmış, aksi takdirde kendilerinin de Lübnanlı kadın ve çocukları kaçıracağı tehdidinde bulunmuştu.


Öte yandan yerel basın, Lübnan hükümetinin, Duleymi ve Akeyli'yi, geçen ağustosta, Suriye sınırındaki Arsal'da IŞİD ve Nusra tarafından rehin alınan askerleri kurtarmak için "pazarlık unsuru" olarak kullanacağını iddia ediyor.
#Saca el-Duleymi
#Ebubekir el-Bağdadi
#Işid
#Bağdadi
9 yıl önce