|

Sözün bittiği yer

Halep’te ateşkes ilan edilmesi için yapılan oylamanın Rusya ve Çin’in vetosuyla reddedildiği gün çekilen bir kare yürekleri yaktı. Rusya ve Esed’in bombardımanında 7 çocuğundan ayrı düşen Sabah anne, doktor ararken son nefesini tekerlekli sandalye üzerinde verdi. Aylan bebek ve Ümran’ın ardından Suriye dramına Sabah anne de eklendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:36 - 6/12/2016 Salı
Yeni Şafak

Esed'in kuşatmasındaki doğu Halep'te, bombardımanda 7 çocuğundan ayrı düşen anne Sabah, son nefesini tekerlekli sandalye üzerinde sokak sokak doktor ararken verdi. Tarık el-Bab'ta gazeteciler tarafından görüntülen Sabah Muhammed ile eşi Ebu Muhammed Halebi, çaresizce doktor gelmesini bekledi.



7 ÇOCUĞUNU ARIYORDU


Başından geçenleri gazetecilere anlatan Halebi, muhaliflerin kontrolündeki bölgeyi havadan bombalayan rejimin, evlerini ve sokaklarını enkaza çevirdiğini, bu sırada insanların çevreye dağıldığını söyledi. 7 çocuklarını kaybettiklerini söyleyen baba Halebi, fenalaşan eşine doktor bulduktan sonra dönüp çocuklarını arayacağını söyledi. Ancak gazetecilerin ayrılmasından yarım saat sonra anne Sabah, son nefesini verdi.





Yüzbinlerin insani krizi


Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'ye sınır Halep ili, başkent Şam'dan sonra ülkenin ikinci büyük kenti konumunda. Kent merkezinin Türkiye sınırına uzaklığı 40 kilometre. Merkezin batısını rejim, doğusunu muhalifler kontrol ediyor. Rejim ordusu, Rusya ve İran destekli Şii milisler, son 20 gündür Halep'in doğusunda muhalif güçlerin kontrolündeki semtlere havadan ve karadan şiddetli saldırılar düzenliyor. Saldırılar nedeniyle 3 aydır kentte insani yardım gitmiyor.


#Tarık el-Bab
#Sabah Muhammed
7 yıl önce