|

Steinmeier: Suriye'de ateşkes için Türkiye'ye ihtiyaç var

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Suriye'de ateşkesin sağlanması konusunda Türkiye'ye ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Steinmeier, "Türkiye'nin çevresinde yaşanan ihtilafların Türkiye'ye yansıdığını gözden kaçırmamız lazım" diye konuştu.

Yeni Şafak
18:17 - 26/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:26 - 26/10/2016 Çarşamba
AA

Steinmeier, Filistin Başbakanı Rami Hamdallah ile Berlin'de yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, bir soru üzerine Türkiye'nin Irak ve Suriye'deki rolünü değerlendirdi.



Türkiye ile Almanya arasında kolay olmayan iletişim ilişkisinin bulunduğunu aktaran Steinmeier, "Alman milletvekillerinin Türkiye'ye seyahatine ilişkin engellerin kalkmasından dolayı memnuniyet duydum. Elbette iki hükümet arasında zor tartışmalar oluyor." dedi.



Hem Avrupa ile ilişkilerde hem de Orta Doğu'da Türkiye'nin rolünün önemini vurgulayan Steimeier, "Türkiye'nin doğrudan çevresinde büyük ve zor ihtilafların yaşandığını ve bunların Türkiye'ye yansıdığını gözden kaçırmamız lazım. Bu bakımdan Türkiye'nin rolünün de kolay olmadığını anlayabiliyorum." diye konuştu.



'Suriye'de çatışmaların durmasını ateşkese dönüştüremedik'


Suriye'de çatışmaların durması durumunun geçen hafta yaptıkları toplantıda ateşkese dönüşmesini başaramadıklarına işaret eden Steinmeier, Türkiye'nin, Suriye'deki ihtilaftaki rolüyle bunu başarmak için mümkün olduğu kadar yapıcı katkı sağlayacağını ifade etti.



Türkiye ve bölgedeki diğer partnerler ile bunu başarmak istediklerini vurgulayan Steinmeier, "Bunun için Türkiye'ye de ihtiyacımız var." sözlerine yer verdi.



Koalisyon güçleri sivilleri vurdu: 300 ölü Muhalifler: BM teröristleri onurlandırıyor





#Almanya Dışişleri Bakanı
#Frank Walter Steinmeier
#Suriye
#Türkiye
7 yıl önce
default-profile-img