|

"Stratejik ortaklığı ilerletmek niyetindeyiz"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'u kabul etti. Aliyev: "Azerbaycan-Rusya ilişkilerini bundan sonra da verimli ve başarılı şekilde ilerletmek niyetindeyiz" derken Lavrov, ekonomik alanda işbirliği konuları ile ilgili, Azerbaycan ile Rusya arasındaki ekonomik işbirliğinin giderek geliştiğini bildirdi.

Yeni Şafak
09:09 - 2/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 06:37 - 2/09/2015 Çarşamba
AA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya ile ilişkilerinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da verimli ve başarılı şekilde ilerletilmesini istediklerini söyledi.



Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Aliyev, Bakü'ye çalışma ziyaretinde bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u kabulü sırasında, dünyada ve bölgede hızlı gelişmeler yaşandığı dönemde iki ülke arasında sürekli istişareler yapıldığını vurgulayarak "Karşılıklı ziyaretlerimiz, ülkelerimiz arasındaki siyaset, ekonomi, enerji ve başka alanları kapsayan stratejik ortaklık ilişkisinin en açık örneğidir. Azerbaycan-Rusya ilişkilerini bundan sonra da verimli ve başarılı şekilde ilerletmek niyetindeyiz" dedi.



Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in haziran ayında yapılan 1. Avrupa Oyunları'nın açılış törenine katıldığını hatırlatarak bu ziyaretin Azerbaycan-Rusya ilişkilerinin üst düzeyde olduğunu gösterdiğini belirtti.



Sergey Lavrov da Cumhurbaşkanı Aliyev'e Putin'in selamlarını ileterek "Azerbaycan ve Rusya, Güney Kafkasya'da, Hazar havzasında stratejik ülkelerdir ve uluslararası ilişkilerin tüm önemli ve zor konularının çözümüne yönelik birbirine çok yakın pozisyondadır" diye konuştu.



İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin giderek geliştiğini söyleyen Lavrov, Azerbaycan'dan Rusya'ya gönderilen tarım ürünü miktarının artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.



Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Bakü temaslarının, ikili ilişkiler, bölgenin durumu, Ermenistan-Azerbaycan çatışması ve Yukarı Karabağ sorununun müzakeresine olanak sağladığını ifade ederek Karabağ sorununun çözümünde ilerleme kaydedileceğini umduğunu sözlerine ekledi.



#Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov
#Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev
#Rusya
#azerbaycan
9 yıl önce
default-profile-img