|

Suikast eğitimini PYD verdi

Şanlıurfa’da 28 Ağustos’ta polis memurları Tanju Sakarya ve Fatih Kılbey’i şehit eden PKK'lı Erdal D., PYD tarafından suikast eğitimi aldığını itiraf etti. Terörist Erdal D., PYD adına 2 ay savaştığını, ardından Haseki’ye bağlı Kamışlı’ya geçip buradaki kamplarda eğitildiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 01:57 - 17/02/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Şanlıurfa'da, 28 Ağustos'ta 2 polisi şehit eden terör örgütü PKK üyesi Erdal D'nin, PYD'nin kontrolündeki Suriye'nin Haseki kentine bağlı Kamışlı'da 3 ay suikast eğitimi aldığı belirlendi. Polis memurları Tanju Sakarya (26) ve Fatih Kılbey'i (40) Balıklıgöl Devlet Hastanesi Acil Servis önünde şehit eden ve güvenlik güçlerinin yaklaşık bir ay süren çalışması sonucu 23 Eylül 2015'te Suruç ilçesinde yakalanan Erdal D'nin, polise verdiği ifadeler ortaya çıktı.






SURUÇ'TA EYLEM YAPACAKTI

İfadelerinde polis memurlarını şehit ettiğini itiraf eden Erdal D, Kobani'de PYD adına 2 ay savaştığını ardından Haseki'ye bağlı Kamışlı'ya geçtiğini ve burada 3 ay suikast eğitimi aldığını belirtti. Erdal D, ayrıca yakalanmadan önce ikinci eylem için Suruç'a geldiğini ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binası çevresinde keşif yaptığını anlattı.



PYD BOMBAYI KOBANİ'DE

Emniyet binasına saldırı planladıklarını söyleyen terör örgütü üyesi, bomba yüklü aracın PYD tarafından Kobani'de hazırlandığını ve onların eylem için kendisinden haber beklediklerini aktardı. Şanlıurfa'da, 28 Ağustos'ta, Balıklıgöl Devlet Hastanesi önünde silahlı saldırıya uğrayan polis memurları Tanju Sakarya ve Fatih Kılbey şehit edilmiş, olayın ardından yürütülen çalışmalar sonucu 23 Eylül 2015'te yakalanan Erdal D, F.Y, M.T, T.Y. ve H.D, tutuklanmıştı.



HDP TAŞIMIŞTI

Terör örgütü IŞİD'İn Kobani saldırısı sürecinde yaklaşık 10 bin militan başta Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi olmak üzere sınır bölgeleri üzerinden Suriye ülkesine geçmişti.. Geçiş organizasyonu HDP ve DBP ilçe teşkilatları ile PKK'ya müzahir dernekler üzerinden gerçekleştirmişti. Suriye'ye götürülen 10 bin kişi Kobani'de şehir savaşını öğrendikten sonra Sur ve Cizre'de bu taktiği kullanmıştı.


#Suikast
#PYD
#Şanlıurfa
8 yıl önce