|

Sultan Murat Tugayları Cerablus'ta

Suriye'de Cerablus'un DAEŞ'ten temizlenmesi için başlatan operasyona Türkmenlerde katılıyor. Sultan Murat Tugayları Türk tanklarının öncülüğünde Cerablus'a ilerliyor.

Yeni Şafak
11:24 - 24/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:30 - 24/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Türkiye'nin bu sabah Cerablus'a başlattığı operasyon çerçevesinde Türk tankları da Cerablus'a ilerliyor. Türk Özel Kuvvetleri öncülüğünde başlatılan operasyona Türk Hava Kuvvetleri ve ABD liderliğindeki uluslararası koalisyon da hava desteği sağlıyor.



Cerablus'a karadan gerçekleşecek olan operasyona Suriye muhalefeti de destek sağlıyor. Sabah saatlerinde güvenliğin sağlanması için sınırda mayın temizliği yapılırken, Türk topçuları da Cerablus'taki DAEŞ mevzilerine 294 top atışı gerçekleştirdi.



Türk tanklarının Suriye sınırını geçerek Cerablus'a ilerlemesi ile birlikte Suriye'deki Türkmenlerde kara operasyonuna destek veriyor. Kara operasyonuna katılan Sultan Murat Tugayları, Türk tanklarının öncülüğünde gerçekleşen kara operasyonunda önemli bir rol üstelenecek.





Sultan Murat Tugayları Türk tanklarıyla birlikte Cerablus'un iç bölgelerine doğru ilerliyor. Özgür Suriye Ordusu da operasyonlarda DAEŞ'e karşı savaşacak. Operasyonda yer alan muhalif grupların 3000 bin civarında olduğu iddia ediliyor.





#Suriye
#Cerablus
#Operasyon
#Sultan Murat Tugayları
8 yıl önce