|

Suriyeli minikler Pokemon'la sesleniyor

Suriye'nin minik çocukları, Esed rejiminin katliamlarına, bombalarına ve kurşunlarına her gün gözlerini açıyor. Avrupa ülkeleri çocukların yaralarına bir bir gözlerini kapatırken, minikler son umut olarak Pokemon'la dikkati çekmek için yol arıyor...

Yeni Şafak
01:44 - 22/07/2016 Cuma
Güncelleme: 23:03 - 21/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Suriye'nin kuşatma altındaki bölgelerinde bulunan binlerce çocuk, Esed bombaları ve açlıkla savaşıyor.
Suriye'nin kuşatma altındaki bölgelerinde bulunan binlerce çocuk, Esed bombaları ve açlıkla savaşıyor.

Revolutionary Forces of Syria Media Office (RFS), Suriye'de karanlık sabahlara uyanan minik çocuklar için ses getirecek bir kampanyaya imza attı. Avrupa'nın ilgisiz bıraktığı ve vahşete göz yumduğu saldırıların duyurulması için farklı bir yöntem kullanıldı.



Tüm dünyayı esir alan bir mobil oyun olan Pokemon ile genç-yaşlı herkes gözlerini telefon kameralarının gösterdiği noktaya odaklanıyor.





Esed zulmü altındaki Suriyeli minik çocuklar da Avrupa'ya seslenmek için Pokemon'a yönelmek zorunda kaldı. Kuşatılmış bölgelerden seslerini duyuramayan onlarca çocuk, kurtuluş umutlarını Pokemon karakterleriyle verdikleri fotoğraflara bağladı.







Pokemon in Syria

Miniklerin kamera karşısına geçtiği fotoğraflar sosyal medya üzerinden yoğun bir şekilde paylaşılırken, atılan tweetlerde #PokemonInSyria etiketinin kullanıldığı görüldü.








#Pokemon
#Suriye
8 yıl önce