|

Suriyeli muhaliflerin Şii milislerle mücadelesi

Suriye'nin Halep kentinin güney kesimindeki muhalifler, Beşşar Esed rejimi için savaşan Şii milislerle mücadele ediyor. Ruslar da Şii milislere hava desteği sağlıyor.

Yeni Şafak
11:28 - 30/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 09:36 - 30/04/2016 Cumartesi
AA
Suriyeli muhalifler Halep'te Esed rejimi ve Rusya'nın hava saldırılarıyla desteklediği Şii Milislerine karşı mücadele ediyor.
Suriyeli muhalifler Halep'te Esed rejimi ve Rusya'nın hava saldırılarıyla desteklediği Şii Milislerine karşı mücadele ediyor.

Muhalifler, Halep'in güneyinde İran'ın gönderdiği askerler ve desteklediği binlerce Şii milise karşı mücadelesine aralıksız devam ederken, yaklaşık 70 kilometrelik cephede Suriye rejimini temsil eden tek unsur ise bayrağı.



Rejim askerlerinin bulunmadığı cephede, milislere, Ruslar da hava desteği sağlıyor. Şii milislerin kontrolündeki Hadır, Berne, Zitan, Han Tuman ve Raşidin semtlerinin doğu kesimleri muhaliflerle sıcak temas noktalarını oluşturuyor.



"Sadece Raşidin semtinde 850 Şii milis mevcut"


Cephede mücadele veren muhalif gruplardan Feylaku'ş Şam'ın komutanlarından Yüzbaşı Kasım İsmail, savaştıkları Şii milislere dair sadece Raşidin semtinde 600 Hizbullah militanı ve 250 Iraklı Nüceba Hareketi mensubu 850 milis olduğunu belirtti.



İsmail, neredeyse hiç "rejim askerinin" olmadığı cepheye Rus savaş uçaklarının her gün hava saldırısı düzenlediğini belirterek, "Bu saldırılar, sivil kayıplara yol açıyor ve insanlar göçe zorlanıyor." dedi.


#Suriye
#Muhalifler
#Şii milisler
8 yıl önce