|

Suud Hizbullah'ı terör listesine aldı

Suudi Arabistan yönetimi, teröre destek verdiklerini gerekçesiyle Hizbullah örgütü ile irtibatlı şirketleri ve 12 Hizbullah yöneticisini "terör listesi"ne aldı. Merkezi Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan Hizbullah örgütü, Suriye'de devam eden iç savaşta Esed güçleriyle birlikte sivil yerleşim birimlerine saldırılar düzenliyor.

Yeni Şafak
18:42 - 26/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:50 - 26/11/2015 Perşembe
AA

Suudi Arabistan'ın, teröre destek verdikleri gerekçesi ile Lübnan Hizbullah örgütü mensubu 12 yöneticiyi ve örgüte bağlı şirketleri "terör listesi"ne aldığı bildirildi.



Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan Riyad hükümeti İçişleri Bakanlığı açıklamasına göre, "Teröre destek verdikleri ve Ortadoğu'da terör faliyetleri yürüten Hizbullah örgütü yararına çalıştıkları gerekçesiyle örgüte bağlı şirketlerin ve 12 Hizbullah yöneticisinin terör listesine alınarak söz konusu firmaların ülkede faaliyet göstermesinin yasaklandığı ve ülkedeki mal varlıklarının dondurulduğu" belirtildi.



Açıklamada, "Ali Musa Dakduk, Muhammed Kevserani, Muhammed Yusuf Ahmed Mansur, Ethem Tabace, Kasım Hacic, Hüseyin Ali Faur, Mustafa Bedreddin, İbrahim Akil, Fuad Şukr, Abdunnur Eş-Şeglan, Muhammed Necib Kerim ve Muhammed Selman Fevvaz'ın terör listesine alınan şahıslar olunduğu ve bunlara bağlı olan şirketlerinde terör listesine alındığı" ifade edildi.



Hizbullah örgününün terör eylemlerini sürdürdüğü ve bölgede kaos ortamını oluşturmaya devam ettiği sürece Suudi Arabistan'ın örgütün lider ve yöneticileri ile onlara destek veren kişi kurum ve kuruluşların terör listesine eklenerek gerekli yaptırımların uygulanacağı kaydedildi.



Merkezi Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan Hizbullah örgütü, Suriye'de devam eden iç savaşta Esed güçleriyle birlikte sivil yerleşim birimlerine saldırılar düzenliyor.



İdeolojik ve kurumsal olarak İran yönetiminin dini lideri Ali Hamaney'e bağlı olduğunu açıklayan Hizbullah ayrıca Yemen'deki Husi Ensarullah örgütüne de destek veriyor.



#Hizbullah
#Suudi Arabistan
8 yıl önce