|

Suudi Arabistan'da gözaltına 7 kişi serbest

Suudi Arabistan'da başsavcılık yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alınan 208 kişiden 7'sinin serbest bırakıldığını duyurdu.

Yeni Şafak
18:48 - 9/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 18:53 - 9/11/2017 Perşembe
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Suudi Arabistan Başsavcılığı, yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alınan 208 kişiden 7'sinin serbest bırakıldığını duyurdu.

Başsavcı Şeyh Suud el-Muceb tarafından yapılan yazılı açıklamada, "yolsuzluk soruşturması kapsamında toplam 208 kişinin gözaltına alındığı ve yapılan soruşturmalar neticesinde haklarında yeterli delil bulunamayan 7 kişinin serbest bırakıldığı" belirtildi.

Yapılan soruşturmaların ilk sonuçlarına göre, yolsuzluğa karışan para tutarının 100 milyar dolardan fazla olduğuna işaret edilen açıklamada, söz konusu yolsuzluğun yıllar süren pek çok ihale ve projeyi kapsadığı ifade edildi.

"Hesapların dondurulması" talep edildi

Soruşturmalara bu aşamada "gerekli delilerin toplanması" şeklinde devam edildiği, kişisel banka hesaplarında da 3 yıla kadar olan hesap hareketliliklerinin mercek altına alındığı kaydedilen Başsavcılık açıklamasında, dolayısıyla Suudi Arabistan Para Ajansı'ndan "hesapların dondurulmasının" talep edildiği vurgulandı.

  • Açıklamada ayrıca, soruşturmaların Suudi Arabistan yasalarına uygun şekilde yürütüldüğü ve yasalar gereği soruşturmaların devam ettiği süre içinde kişisel haklarının korunması için gözaltındakilerin kimlikleriyle ilgili bilgilerin saklı tutulduğu kaydedildi.

Gözaltına alınma ve kişisel hesapların dondurulması işleminin Suudi Arabistan'daki ticari faaliyetler ve firmaların işlemlerini etkilemeyeceği vurgulanan açıklamada, firmaların rutin iş ve işlemleri ile yurt içi ve yurt dışı para transferlerine devam edebildikleri, bu durumun daha önce de açıklandığı ifade edildi.


#Riyad
#Suudi Arabistan
6 yıl önce