|

Suudi Prens'in otelini satıyorlar

Suudi Arabistan'da iş adamları ve bazı prenslere yönelik tutuklama dalgasında gözaltına alınan milyarder iş adamı Prens Talal'in Beyrut'taki ortağı olduğu oteller satılığa çıkarıldı.

Yeni Şafak
17:32 - 25/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 17:38 - 25/11/2017 Cumartesi
AA
Suudi Arabistan'daki operasyonda gözaltına alınanlardan birisi de milyarder iş adamı Velid bin Talal
Suudi Arabistan'daki operasyonda gözaltına alınanlardan birisi de milyarder iş adamı Velid bin Talal

Suudi Arabistan'daki tasfiye dalgasında gözaltına alınan dünyanın sayılı zenginlerinden Suudi Prens El-Velid bin Talal'ın Lübnan'da ortağı olduğu oteller satılığa çıkarıldı.

  • Dünyanın sayılı zenginlerinden Suudi Prens Talal'in, ortağı olduğu Lübnan'ın başkenti Beyrut'un sahilinde oteller ve iş merkezlerinin bulunduğu bölgede yer alan beş yıldızlı "Four Seasons" ve "Movenpick" otelleri satışa çıkarıldı.

Lübnan Otelcilik Sendikası başkanı Vadih Kenan, gözaltına alınan Prens Talal'in sahibi olduğu Suudi Arabistan merkezli Kingdom Holding'in adı geçen otellerin ortağı olduğunu doğruladı.


Kenan, otellerin satılma kararının Suudi Arabistan'daki tutuklamalarla ilgisinin bulunmadığını, kararın Prens Talal'ın tutuklanmasından önce alındığını aktardı.


Yetkili, otellerin satışının kısa süre içinde tamamlanmasını beklediklerini ve sonucun kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz tarafından 4 Kasım'da yayımlanan kraliyet kararnameleri ile Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu kurulması kararlaştırılmıştı. Kurulan, Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu; tutuklama, mal varlığına el koyma ve gerekli diğer işlemleri yapmak ile yetkilendirilmiş, başkanlığına da Kral Selman'ın oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Selman getirilmişti.

Komisyonun kurulmasının hemen ardından başlatılan "yolsuzluk davaları" çerçevesinde başta Kraliyet Muhafızları Bakanı Prens Mutab bin Abdullah ve milyarder iş adamı Prens El-Velid bin Talal olmak üzere çok sayıda prens, bakan ve iş adamı gözaltına alınmıştı.

#Suudi Arabistan
#Prens
6 yıl önce