|

Tabelacı konuştu

ABD Özel Kuvvetler Komutanı General Raymond Thomas, ‘Türkiye’nin PKK ve PYD aynı örgüt ısrarından dolayı PYD’ye tabelayı değiştirin talimatı verdiklerini’ itiraf etti. Yeni Şafak ABD-PYD ortaklığı ile sergilenen tabela oyununu 23 Şubat 2016’da manşetten duyurmuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/07/2017 Pazar
Güncelleme: 01:23 - 23/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
ABD Özel Kuvvetler Komutanı General Raymond Thomas
ABD Özel Kuvvetler Komutanı General Raymond Thomas

ABD’li düşünce kuruluşlarından ASPEN Enstitüsü tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan ABD Özel Kuvvetler Komutanı, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Suriye’nin kuzeyinde ABD genel valisi olarak görev yapan Brett Mcgruk ile birlikte büyük çaba sarf ederek PKK-PYD terör örgütünü meşrulaştırdıklarını itiraf eden General Raymond Thomas, örgüte verdikleri direktifle bir günde tabelanın değiştirildiğini söyledi.

DÜZENLİ ORDUYA DÖNÜŞTÜRDÜK

General Thomas’ın bir diğer itirafı da halen ABD’nin güncellenmiş terör listesinde yer alan PKK’nın Suriye’de ABD eliyle düzenli bir orduya dönüştürüldüğü yönünde oldu. 2014 yılı ortalarına dek ABD, Alman ve İngiliz uzmanlardan sınırlı askeri eğitim desteği alan PKK Suriye genelinde 3 bin 500 ila 5 bin kişilik bir militan gücüne sahipti.

AYN-EL ARAB DÖNÜM NOKTASI OLDU

Suriye savaşına 2013 yılında dahil olarak muhalif cepheyi bölen DEAŞ’ın Cerablus’tan Aynel Arab’a dönük saldırıları birkaç bin kişilik PYD terör örgütü için dönüm noktası oldu. 2015 yılı Temmuz ayında Ayn-el Arab’a yönelen DEAŞ’a karşı ABD öncülüğünde kurulan ‘Koalisyon Gücü’ PYD’yi doğrudan muhatap alarak kara gücü olarak gördü ve destek verdi. Havadan ve karadan silah ve cephane desteği verilen PYD, 2017 yılı sonuna gelindiğinde tankları, uçaksavarları, gelişmiş füzeleri ile 35 bin eğitimli militandan oluşan ordu niteliği kazandı.


İLK DENEME BURKAN EL FIRAT

PKK’ya meşruiyet kazandırma amaçlı ilk girişim Burkan El Fırat isimli paravan yapı ilanı oldu. Aralarında PKK anlaşmalı Arap gruplarında yer aldığı oluşum kısa sürede çözülerek dağıldı. Burkan El Fırat’ın dağılması ile birlikte yeni oluşum arayışına giren PKK-ABD ittifakı yeni işgallerin alt yapısını Demokratik Suriye Güçleri isimli yeni paravan örgütle sağladı. Haseke bölgesinde Esed yönetimi ile ittifak halinde olan Şeddadi ailesi başta olmak üzere bazı Arap gruplarında katılımı ile ilan edilen SDG, silah, cephane, maaş ve yönetim olarak doğrudan PYD’ye bağlı paravan bir örgüt kuruldu. Toplam sayıları bin ila bin 500 kişi arasında değiştiği bildirilen paravan yapı ABD’nin PKK’ya silah, cephane ve eğitim desteğinin gerekçesi olmaya devam ediyor.

PKK’ya ABD kalkanı

Irak-Suriye sınırında Yarubiye sınır bölgesinden Afrin’e 650 kilometrelik terör hattı oluşturmayı hedefleyen ABD-PYD ittifakının planları 24 Ağustos günü Cerablus’ta TSK öncülüğünde başlayan askeri harekat ile bozuldu. Cerablus kasaba merkezine 2.5 kilometreye kadar yaklaşan PYD geri püskürtülerek Sacir Nehri batısına atıldı. Aynı günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Münbiç yönünde ilerleyişi karşısında harekete geçen ABD, TSK-ÖS ittifakını durdurma amaçlı Suriye PKK’sına kalkan oldu.


Rakka'da aynı oyun

ABD Özel Kuvvetler Komutanı General Thomas tarafından açıklanan tabela hilesine rağmen Suriye PKK’sına kara ve havadan silah ve cephane yığınağı devam eden ABD, Tel Abyad, Munbiç, Tabka ve son olarak Rakka’nın teröre teslim edilmesi konusunda aynı oyunu sürdürüyor.


#PKK
#PYD
#YPG
#Suriye
#ABD
7 yıl önce