|

Tayland silahını Rusya ve Çin'den alıyor

Tayland hükümeti, silah alımlarında ABD yerine Rusya ve Çin'i tercih etti. Tayland'ın, Rusya'dan ve İtalya'dan helikopter ve tank, Çin'den denizaltı, Güney Kore'den de eğitim uçakları satın aldığı kaydedildi.

Yeni Şafak
12:56 - 23/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 09:58 - 23/05/2016 Pazartesi
AA

Tayland hükümeti, silah alımlarında ABD yerine Rusya ve Çin'i tercih etti.



Bangkok Post'da yer alan habere göre, Tayland yönetimi son iki yılda silah alımlarında Çin, Güney Kore, Rusya ve Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle işbirliğine yöneldi.



Haberde, Başbakan Prayut Çan-oça'nın liderliğindeki cunta yönetimine ABD tarafından yapılan baskı nedeniyle, Tayland'ın ABD'ye silah bağımlılığını azaltmaya çalıştığı ve diğer ülkelere yöneldiği belirtildi.



Tayland'ın, Rusya'dan ve İtalya'dan helikopter ve tank, Çin'den denizaltı, Güney Kore'den de eğitim uçakları satın aldığı kaydedildi.



Son iki yılda Çin'i dört, Rusya'yı iki kez ziyaret eden Tayland Savunma Bakanı Prawit Wongsuwan, "Her ulusla dostuz. ABD ile uzun bir geçmişe dayanan işbirliğimiz var. Çin, bölgedeki müttefikimiz. Rusya da bizimle işbirliği yapmak istiyor." açıklamasında bulundu.



Öte yandan, Tayland yönetiminin savunma harcamalarını arttırdığı ve 2016 yılı bütçesinde bu alana yüzde 7,6 pay ayırdığı bildirildi.




#ABD
#Tayland
#Silah
#Çin
8 yıl önce