|

Terör kuşağına Türk seddi

Türkiye, DEAŞ tehdidi üzerinden PKK/PYD eliyle İran’dan Akdeniz’e uzanacak bölücü Siyonist projeye set çeken adımlarıyla gündemde.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/10/2017 Pazar
Güncelleme: 01:36 - 15/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
Irak’ta, Irak Kuzeyi Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) referandum hamlesiyle hayata geçirilmeye çalışılan bölücü kuşağa ticaret yolu üzerinden set çekilecek.
Irak’ta, Irak Kuzeyi Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) referandum hamlesiyle hayata geçirilmeye çalışılan bölücü kuşağa ticaret yolu üzerinden set çekilecek.

Irak’ta, Irak Kuzeyi Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) referandum hamlesiyle hayata geçirilmeye çalışılan bölücü kuşağa ticaret yolu üzerinden set çekilecek. Ovaköy’de açılacak yeni sınır kapısıyla Tel Afer kuzeyinden Musul’a, oradan Kerkük ve Bağdat’a uzanacak ticaret yoluyla güvenli koridor oluşturulacak. Güvenliğinin Irak ordusu ile TSK işbirliğiyle sağlanması planlanan Ovaköy ticaret yolu, Dicle Kalkanı Harekâtı’na dönüşecek operasyonlar serisiyle terörist koridorun kalbine inecek. Ovaköy’ün hayata geçmesiyle Kandil ve Irak kuzeyiyle Sincar’ın bağlantısı kesilecek, Suriye’de PKK/PYD işgalindeki bölgelerin Irak’la bağlantısı koparılacak, PKK-PYD arasındaki ikmal önlenecek, IKBY’nin anayasal sınırlarına hapsedilecek, Dicle’nin batısı tamamen Bağdat’ın kontrolüne geçecek, Kerkük’e de terörist akışı önlenecek.

O HAT TARİH OLDU

Suriye’de ise bölücü emellere karşı Bab-İdlib-Afrin seddi tamamlanacak. Azez-Cerablus-Bab üçgenindeki 2 bin 15 kilometrekarelik alanı DEAŞ terör örgütünden temizleyen Türk Silahlı Kuvvetleri, İdlib’de oluşturulacak güvenli hat sonrası Afrin’in de PYD’den temizlenmesiyle ‘Akdeniz hattı’nı işgalcilere tamamıyla kapatacak. İdlib ve Afrin’den sonra ise sıra Ankara’nın ‘kırmızı çizgisi’ Münbiç’e gelecek. ABD yardımıyla Fırat’ın batısına yerleşen terör örgütü PKK, buradan da atılacak. “DEAŞ’ı temizledikten sonra Münbiç’ten çekileceğiz” sözünü yıllardır tutmayan ABD’nin, İdlib ve Afrin’deki TSK harekâtının ardından bölgeye yönelik operasyona engel olamayacağı belirtiliyor.

#TSK
#Irak
#Suriye
7 yıl önce